• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Het Kabinet op het Bordes: Van links naar rechts en terug

kabinetHet is eindelijk gebeurd waar Nederland zo lang op heeft gewacht. De ploeg die ons land gaat regeren in de komende tijd heeft net de eed afgelegd bij de koning en staat nu op het bordes. Het is allemaal anders gelopen dan vurige aanhangers van vorige kabinetten verwachtten. Maar de volkomen nieuwe ministers staan zo zelfverzekerd mogelijk op de hoge treden.

Premier Dick Schoof is partijloos en moet al die nieuwe mensen afkomstig van de meest uiteenlopende partijen straks als eenheid naar buiten toe laten functioneren. En er zitten eigenwijze types tussen. Hoe doe je dat?

Heel vooruitziend zal het wel zijn dat scheidend informateur Richard van Zwol al voor het in werking treden van de nieuwe ministersploeg-Schoof de partijleiders van PVV, VVD, NSC en BBB dringend aanraadde zich niet te veel te mengen in de gang van zaken bij het nieuwe kabinet.  Het hoofdlijnen-accoord is er juist op gericht dat een extra-parlementair kabinet niet alles en iedereen die aan de top staat hoeft na te papegaaien.

Aan de ene kant verwachten de burgers van de overheid orde en handhaven van regels, aan de andere kant moet er van de kant van de burgers zelf ook waardering zijn voor degene die door bereid te zijn het hoge ambt te bekleden het voorwerp van veel kritiek zullen zijn omdat er altijd mensen zijn die voor dit-of-dat-belangrijks nóóit hun zin zullen krijgen.   

Naast mij staat een man met wat emmers bij zich tv te kijken. Hij leest boos een regel voor die steeds onder het beeld van het kabinet op het bordes door draait. De Volkskrant heeft een onderzoek gedaan met als uitkomst: "Lager opgeleide kiezers hebben meer vertrouwen in het nieuwe kabinet ..."

Geërgerd zegt de man: "Ik ben laag opgeleid en dat kabinet wordt niets." Waarom niet? vraag ik.

"Ze moeten nog minder geld uitgeven en doen allemaal beloften die ze niet kunnen houden. Maar ik ben een pannekoek want ik ben laag opgeleid. Ik ben zo'n oranjefan die van links naar rechts heen en weer springt en zelf niet kan nadenken. Links - rechts- de hele wereld haal ik stomweg wel uit mijn telefoon... "

"Er zijn allerlei soorten intelligentie,"zeg ik. " Lager of hoger opgeleid  zijn bepaalt maar gedeeltelijk hoe slim je wel of niet bent."

De man lacht verbitterd. "Je ziet het toch in alle media en op tv herhalen ... Lager opgeleiden leven als mensen die je alles wijs kunt maken... Ja... Zij zijn tegenwoordig allemaal opgevoed met twee linkerhanden waar ze zelfs de simpelste klussen niet mee kunnen oplossen. Allemaal internetridders die het geld met bakken naar binnen harken."

"Iedereen zijn vak,"  reageer ik. "Mensen die van links naar rechts hopsen hebben samen plezier. Dat betekent niet dat ze op andere momenten niet zouden nadenken. "

De man haalt zijn schouders op. "Ze meten dat intellect van de lager-opgeleiden dat er niet is zogenaamd en alle media herhalen dat toch? Je hoort het overal."

Ik knik berustend.  "Daar heb je gelijk in. Maar als je maar heel weinig opleiding hebt gehad... Bijvoorbeeld toen je jong was maakte je ook wel scheldpatijen mee toch? En dan zei je altijd  terug: "Wat je zegt ben je zelf!"  Tegenwoordig noemt men dat soort schelden framen. "

"Hmm...,"zei hij. "Maar ik bén laag opgeleid ."

"Dat is toch niet het enige wat je bent," antwoord ik hem. "Misschien moeten we maar eens ophouden met het expliciet onnodig aanduiden van mensen of groepen met termen als hoog- of laag opgeleid. Jij bent een loodgieter toch? Als ik je nodig had en je was er niet zou ik me echt-echt geen raad weten."

"Precies mevrouw. Ze moeten er mee ophouden om steeds weer verklaringen te laten uitgaan over wat laag- opgeleiden allemaal denken. Ik vind dat echt denigrerend."

Aangezien ik vroeger aan veel marktonderzoeken heb gewerkt weet ik dat dat nooit zal gebeuren. Iedereen heeft nu eenmaal zijn vak en zelfs als je hoog op het bordes van het Paleis mag staan gaat je pad echt niet alleen over rozen.  Vooral als je bakken kritiek over je heen krijgt terwijl je zo je best doet denk je misschien wel eens: "Vandaag zou ik best eens heel laag opgeleid willen zijn."

En dat kan nooit. Het omgekeerde weer wel.

Laten we het dus over hoofdzaken hebben want als het maar Goede Mensen zijn loopt het met die laag-hoog-opleidingen verder wel los.