• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Iran lanceert enorme oorlogsschipvloot

iranschipWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 5 juli 2024 - TEHERAN/BUDAPEST – Ondanks westerse sancties bouwt Iran een enorme vloot oorlogsschepen die in staat zijn om echte of vermeende tegenstanders te bereiken tot ver buiten de Perzische Golf, zo bevestigden verschillende bronnen donderdag. Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant vernam dat de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde Marine (IRGCN) honderden nieuwe schepen in gebruik heeft genomen, waaronder nieuwe oorlogsschepen die op volle zee kunnen opereren.

Deskundigen zeiden dat de meeste andere schepen nieuwere varianten zijn van de met raketten, begeleide projectielen en zware, met machinegeweren beklede speedboten die lange tijd de ruggengraat van de vloot van het IRGCN hebben gevormd.

De IRGCN, opgericht in 1985, is de marinetak van de Islamitische Revolutionaire Garde, een paramilitaire organisatie die opereert als de ideologische rentmeester van de Iraanse islamitische revolutie. Hoewel het IRGCN los van het nationale leger opereert, legt het rechtstreeks verantwoording af aan de opperste leider van Teheran, ayatollah Ali Khamenei. De bevestiging van donderdag over zijn schepen kwam twee maanden na berichten dat een Iraans oorlogsschip uitgerust met drones en raketten de evenaar naar het zuidelijk halfrond was overgestoken.

De Iraanse staatsradio IRIB heeft niet de exacte locatie onthuld van de Shahid Mahdavi, een omgebouwd IRGC-containerschip dat meer dan een jaar geleden werd onthuld, constateerde Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.

Volgens bronnen die van de zaak op de hoogte zijn, was het de eerste keer dat de IRGC een oorlogsschip op een langeafstandsmissie stuurde.

De gebeurtenis van 4 mei zorgde voor extra zorgen in Israël en onder zijn westerse bondgenoten, toen Iraanse strijdkrachten in februari naar verluidt “middellange afstandsraketten” testten met een bereik van ongeveer 1.700 kilometer (1.062 mijl).

Daarnaast komen IRGC-agenten Europese havens binnen, waarbij ze “hun identiteit als zeevarenden verbergen” terwijl ze aan boord van Iraanse schepen en olietankers zijn, zeggen bronnen die bekend zijn met de situatie.

De in Londen en Washington gevestigde omroeporganisatie Iran International, gerund door ballingen die kritisch staan ​​tegenover Teheran, zei: “Deze individuen geven hun identiteit niet prijs.” Bronnen zeiden dat deze gewapende IRGC-troepen deze methode zouden kunnen gebruiken als een middel om in Europa te spioneren en informatie te verzamelen – en dit alles terwijl ze naar verluidt sancties omzeilen.

Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant vernam dat de schutters tot het vaste personeel behoren op schepen in Europese havens zoals Constanta, Roemenië, Valencia, Spanje, Ravenna, Italië, Antwerpen en Nederland.

De EU heeft sancties opgelegd aan de Islamitische Republiek, inclusief personen die lid zijn van de IRGC, overheidsfunctionarissen en entiteiten.

De Verenigde Staten en anderen lanceerden ook strafmaatregelen tegen Teheran vanwege de vermeende slechte staat van dienst op het gebied van de mensenrechten, nucleaire activiteiten en militaire steun voor de Russische oorlog in Oekraïne.

Tot nu toe zijn naar verluidt sancties opgelegd aan 227 personen en 42 entiteiten.