• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Het Buitenland: Rol islam zet Nederlandse parlement op zijn kop

wildersWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 6 juli 2024 - DEN HAAG, NEDERLAND – De onlangs gekozen Nederlandse premier Dick Schoof zei vrijdag dat zijn dierbaren “verbaasd” waren nadat zijn eerste parlementaire debat uitgroeide tot de meest turbulente politieke sessie in de recente politieke geschiedenis van Nederland, aangewakkerd door scherpe meningsverschillen over de rol van de islam in de samenleving.

“Ik ga ervan uit dat de verstoorde verhoudingen, als die er zijn, snel hersteld zullen worden”, aldus Schoof tijdens zijn eerste persconferentie als regeringsleider. “Het debat was heftiger dan ik had verwacht. Maar als marathonloper weet ik dat dit bij de race hoort.”

Zijn opmerkingen volgden op een politiek drama waarin de Nederlandse verkiezingswinnaar Geert Wilders Schoof publiekelijk bekritiseerde omdat hij twee ministers in zijn kabinet ‘niet verdedigde’ tegen beschuldigingen dat ze racistisch waren. De kritiek van Wilders kwam nadat minister van Migratie Marjolein Faber en minister van Volksgezondheid Fleur Agema controversiële opmerkingen maakten over vrouwen die een hoofddoek dragen.

Beide ministers behoren tot de fel anti-islamitische maar pro-Israëlische Partij voor de Vrijheid (PVV) van Wilders, die de immigratie wil beperken. Faber vertelde eerder aan Nederlandse media dat ze "niet echt van hoofddoeken houdt". Agema bekritiseerde het dragen van een hoofddoek door commentaren op sociale media te plaatsen waarin vrouwen werden aangemoedigd hun hoofddoek af te doen.

De post op sociale media platform X, voorheen bekend als Twitter, was voor Schoof aanleiding om het debat te onderbreken voordat de parlementaire zitting na ongeveer 20 minuten werd hervat.

“Dat was zwak spul”, zei Wilders donderdag in de Tweede Kamer nadat een parlementariër van de oppositie de ministers racistisch had genoemd. “Als uw mensen racistisch worden genoemd, verwacht ik van de premier, en u bent ook mijn premier, dat u zich daar onmiddellijk van distantieert”, zei hij.

Schoof antwoordde dat hij zijn “eigen woorden” zou kiezen en dat hij duidelijk had gemaakt dat geen van de kabinetsleden racisten zijn.

De partij van Wilders behaalde de meeste zetels bij de verkiezingen in november, maar niet genoeg voor de regering alleen. De politicus werd gedwongen zijn poging om premier te worden op te geven om allianties voor het rechtse kabinet te smeden.

De leiders van de vier coalitiepartijen PVV, liberaal-conservatieve VVD, landbouwvriendelijke en centristische NSC stemden ermee in om uit het kabinet te blijven en koos in plaats daarvan de 67-jarige voormalige spionagechef Schoof als premier.

Toch kreeg Schoof te maken met een vuurdoop vanwege de hoofddoekopmerkingen van de twee ministers en andere opvattingen die volgens bepaalde critici geworteld waren in ‘een complottheorie’ met neo-nazi-wortels.

Democraten 66-leider Jetten verwees naar een recent bericht op sociale media van Faber waarin zij parlementariër Esmah Lahlah een ‘PvdA-hoofddoek’ noemde, waarbij met PvdA de linkse PvdA wordt bedoeld.

Jetten eiste dat Schoof de zichtbare emotionele Lahlah in de ogen zou kijken en afstand zou nemen van die uitspraak.

Schoof wendde zich tot de Kamerlid en zei: “Dat jij een hoofddoek draagt, maakt voor mij niets uit. Voor mij ben je een mens.”

Lahlah zei dat de uitspraak van de PVV-minister impact op haar had. Het dragen van een hoofddoek was haar ‘eigen keuze’, en ze maakte die vrijelijk, zei ze, eraan toevoegend dat andere vrouwen zoals zij zich niet geïntimideerd mochten voelen.

PVV-politici hebben echter twijfels geuit over de vraag of alle vrouwen vrij zijn om hun levensstijl te kiezen, en zeggen dat delen van Nederland te maken hebben gehad met culturele en religieuze veranderingen die verband houden met migratie uit islamitische landen.

Faber en Agema hebben in het verleden gesproken over ‘omvolking’ – de Nederlandse term voor de ‘grote vervangingstheorie’ die veronderstelt dat immigranten opzettelijk de blanke bevolking van Europa vervangen. Beide ministers hebben "afstand genomen" van de term en zeggen dat ze zich de banden met de nazi's niet realiseerden.

Ze hielden echter vol dat er sprake was van een ‘zorgwekkende demografische ontwikkeling’ in Nederland, waar de heersende coalitie nu het ‘strengste immigratiebeleid ooit’ wil invoeren.

Wilders zei tijdens het debat dat in verschillende delen van Nederland niet-moslimvrouwen en -mannen bang zijn om buiten te lopen vanwege verbale en fysieke aanvallen, vaak door moslimjongeren. Hij uitte ook zijn bezorgdheid over het toenemende antisemitisme, dat hij gedeeltelijk de schuld gaf van de massale migratie.

Maar Schoof herhaalde tijdens het debat: “Ik herhaal, deze regering is tegen discriminatie, racisme en uitsluiting.”

Dat was niet genoeg voor linkse politici die Schoof er vaak aan herinnerden ‘de premier te zijn voor alle Nederlandse burgers’, inclusief de ongeveer 1 miljoen moslims in Nederland, een zeevarende natie met bijna 18 miljoen inwoners.

Schoof gaf aan verslaggevers toe dat het een paar turbulente dagen waren geweest na de inauguratieceremonie van het kabinet op de rode loper dinsdag in het paleis van koning Willem-Alexander.

Hij zei dat hij hoopt dat de Nederlandse zomer de regering de tijd zal geven om haar plannen uit te werken, inclusief de “hardste anti-migratieplannen”.

DE KAARTEN WAREN NOG NIET GESCHUD OF DE POPPENKAST BEGON ...

VEEL NEDERLANDERS STOORDEN ZICH ZEER AAN HET BLOKKERENDE GEKIBBEL VAN PARLEMENTARIËRS BIJ HET ALLER-EERSTE PARLEMENTAIRE DEBAT VAN DE NIEUWE PREMIER DICK SCHOOF ...