• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Hans Anker krijgt jubileumuitgave De schippers van de Kameleon

KAMELEONTERHERNE - Zaterdag 6 juli vierde uitgeverij Kluitman het 75-jarig jubileum van beroemde Kameleon-serie in het Kameleondorp in Terherne. Ter ere van dit jubileum verscheen er een speciale uitgave van het eerste deel De schippers van de Kameleon, geschreven door H. de Roos. Het eerste exemplaar werd door de Kameleontweeling Hielke en Sietse uitgereikt aan advocaat en Kameleon-fan Hans Anker.

Het nieuwe boek werd gepresenteerd tijdens een feestelijke dag in het Kameleondorp Terherne. Naast de uitreiking van het eerste exemplaar werd ook de grootste Kameleon-fan van Nederland bekend gemaakt. De 21-jarige Jeroen de Visser uit Heemskerk is niet alleen groot fan van de serie, maar knapte ook de originele Kameleonboot op.

DIAMANTEN OORKONDE
De schippers van de Kameleon werd door het CPNB bekroond met een Diamanten Boek. Directeur Arend Meijboom werd tijdens de presentatie verrast met de unieke oorkonde. Deze oorkonde wordt uitgereikt wanneer een kinderboek sinds verschijnen meer dan 200.000 exemplaren heeft verkocht. Van De Schippers van de Kameleon gingen sinds het verschijnen in 1949 meer dan 400.000 exemplaren over de toonbank.

JUBILEUMUITGAVE
De jubileumuitgave van het boek is een luxe editie met goudfolie op de cover. Het boek bevat vele extra's in het binnenwerk, zoals een lexion in kleur, informatie over de auteur(s), illustratoren en de verschillende organisaties die betrokken zijn geweest bij de serie. Verder worden de grootste Kameleonfans in het zonnetje gezet en schreef Kameleon-fan en kinderboekenrecensent Jaap Friso het voorwoord.

HOTZE DE ROOS
Hotze de Roos begon zijn carrière als timmerman. Tijdens en na de Tweede Wereldoorlog schreef hij de verhalen op die hij op zijn werk hoorde en verwerkte ze in 1948 in een boek, genaamd ‘Sietse en Hielke, de belhamels van de dorpssmid’. Uitgeverij Kluitman in Alkmaar had wel interesse in dit verhaal over twee ondeugende jongens en veranderde de titel in De schippers van de Kameleon. En zo kwam in 1949 het eerste deel uit van een van de meest populaire jeugdseries van Nederland. Van De schippers van de Kameleon zijn sindsdien meer dan 400.000 exemplaren verkocht. In de jaren daarna zou De Roos nog 59 Kameleon-avonturen schrijven.

Meer dan 15 miljoen exemplaren gingen over de toonbank. In 1991 is Hotze de Roos op 81-jarige leeftijd in zijn woonplaats Krommenie overleden. Elk jaar wordt nog de Hotze de Roosprijs uitgereikt aan een debuterende kinderboekenschrijver.

JUBILEUM UITGAVE  MET GOUDFOLIE OP DE COVER EN VELE EXTRA'S IN HET BINNENWERK  
Boek: De schippers van de Kameleon

Auuteur: Hotze de Roos

Illustraties: Gerard van Straaten

Uitgeverij KLUITMAN

HET WERD EEN GE-WEL-DIG FEEST ... !!!  BOEKENVRIENDEN , WAAR ZOUDEN WE ZIJN ZONDER ONZE GELIEFDE BOEKEN DIE WE OVERAL TER WERELD KUNNEN LEZEN? WIE LÉÉST ZAL NOOIT EENZAAM ZIJN ...