• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Israël:'Tientallen terroristen gedood in Gaza'

oorlogWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 9 juli 2024 - JERUZALEM – Het Israëlische leger maakte dinsdag bekend dat het “tientallen terroristen had geëlimineerd” en “talloze wapens” had gevonden na de herinvasie van Gaza-stad nadat het Shejaia was binnengetrokken, een wijk in het oostelijke deel van het gebied, waar het ook “talrijke mensen had gedood”. terroristen en daar gelokaliseerde wapens zoals "sluipschutteruitrusting, granaten en AK-47 aanvalsgeweren" in tunnels en bovengronds.

“Een ondergrondse terreurinfrastructuur” in de omgeving werd ook vernietigd door Israëlische troepen, meldden Israëlische bronnen.


In het zuiden, in Rafah, doodden de Israëlische strijdkrachten “tientallen extra terroristen, zowel in gevechten van dichtbij als via luchtaanvallen van de Israëlische luchtmacht”, als onderdeel van een bredere oorlog tegen Hamas in Gaza, voegde het leger eraan toe. Het Israëlische leger zei ook dat zijn gevechtsvliegtuigen “een schoolcomplex” in het vluchtelingenkamp Nuseirat in centraal Gaza hebben aangevallen, omdat Hamas vaak civiele locaties heeft gebruikt om wapens en strijders te verbergen.

Aan Hamas gelieerde Palestijnse autoriteiten zeiden dat bij een Israëlische aanval op het vluchtelingenkamp Bureij in Gaza minstens negen mensen zijn omgekomen, waaronder vijf kinderen die op straat speelden.

Terwijl de gevechten heviger werden, beschuldigden deskundigen van de Verenigde Naties Israël van een ‘uithongeringscampagne’ tegen de Gazastrook.

Ze zeiden dat het niet te ontkennen valt dat daar hongersnood heerst. Israël heeft Hamas de schuld gegeven door te zeggen dat de groep, die is bestempeld als een terroristische organisatie, voorraden steelt of deze duur verkoopt op de zwarte markt.

Terwijl de Israëlische aanvallen op Hamas dinsdag toenamen, werden patiënten en personeel gezien die het al-Ahli Arab Hospital en het Patient’s Friends Benevolent Society Hospital ontvluchtten nadat het Israëlische leger opnieuw een massale evacuatiebevel had uitgevaardigd voor delen van Gaza-stad.

Hamas-chef Ismail Haniyeh waarschuwde voor “rampzalige gevolgen” voor wapenstilstandsbesprekingen als Israëlische “bloedbaden, moorden en ontheemding” in de Gazastrook voortduren. Hij maakte geen melding van de 1.200 mensen die Hamas op 7 oktober in Israël heeft afgeslacht, en de ontvoering van ongeveer 250 mensen, tijdens gebeurtenissen die de aanleiding vormden voor de oorlog tussen Israël en Hamas.

Volgens het door Hamas geleide ministerie van Volksgezondheid zijn sinds 7 oktober minstens 38.243 mensen gedood en 88.243 gewond geraakt in de Israëlische oorlog tegen Gaza, die geen onderscheid maakt tussen strijders en burgers.

Toch vertraagt ​​het brein achter de aanvallen van Hamas op Israël op 7 oktober de onderhandelingen over een staakt-het-vuren en gebruikt hij het stijgende Palestijnse dodental in zijn voordeel, zo blijkt uit gelekte berichten.

Uit correspondentie tussen Yahya Sinwar, de militaire leider van de terreurgroep, en functionarissen die belast zijn met het bemiddelen in een staakt-het-vuren met Qatarese en Egyptische functionarissen, bleek dat hij meer geïnteresseerd is in het veiligstellen van zijn eigen toekomst dan in vrede.

“We hebben de Israëli’s precies waar we ze willen hebben”, zei Sinwar in één van de tientallen berichten aan de onderhandelaars over het staakt-het-vuren die de krant The Wall Street Journal heeft verkregen.

De berichten getuigen van een berekenende minachting voor het menselijk leven en van de overtuiging van de kant van Sinwar dat Israël meer te verliezen heeft bij de acht maanden durende oorlog dan Hamas.

In een boodschap aan de Hamas-leiders in Doha haalt hij civiele verliezen aan in nationale bevrijdingsconflicten in plaatsen als Algerije, waar honderdduizenden mensen stierven in de strijd voor onafhankelijkheid van Frankrijk, en zei: “Dit zijn noodzakelijke offers”.

In een aparte brief, op 11 april gestuurd naar Ismail Haniyeh, een politieke leider van Hamas, wiens drie zonen werden gedood bij een Israëlische luchtaanval, beweerde Sinwar dat hun dood en die van andere Palestijnen ‘leven in de aderen van deze natie zouden blazen, en haar ertoe zou aanzetten nog meer in zijn glorie en eer te stijgen”.

Dit werd verkondigd toen nieuwe beelden van Hamas-gijzelaar Daniela Gilboa dinsdagochtend met toestemming van de familie van Gilboa werden gepubliceerd, meldde de Israëlische staatsomroep KAN. De beelden dateren naar verluidt van de 105e dag van de oorlog. De huidige status van Gilboa is onbekend.

Gilboa was eerder te zien in een video die door Hamas werd vrijgegeven samen met medegijzelaars Karina Ariev en Doron Steinbrecher.

Het Israëlische Ministerie van Defensie en het leger zijn bezorgd over de mogelijkheid van munitietekorten nadat wapenleveranciers niet meer reageren op hun Israëlische tegenhangers en anderen hebben geweigerd grondstoffen te leveren die worden gebruikt om munitie te maken.

Israëlische media meldden dat het leger te kampen heeft met een tekort aan 120 mm tankgranaten en dat sommige in Gaza gestationeerde tanks minder granaten bij zich hadden om de voorraden veilig te stellen in geval van oorlog in het noorden met de Libanese gewapende Hezbollah-groep.

Israël heeft zijn bezorgdheid geuit over het feit dat de Verenigde Staten en andere bondgenoten de beloofde munitie niet leveren. Het Israëlische leger (IDF) veroordeelde ook de ‘wrede en cynische’ tactieken van de Hamas-leiding om een ​​staakt-het-vuren te compliceren en de lokale bevolking in gevaar te brengen door gijzelaars onder hen te verbergen.

Hamas reageerde op een door de VS gesteund Israëlisch staakt-het-vuren-voorstel dat aan Qatar was doorgegeven en dat eerst een wapenstilstand van zes weken mogelijk zou maken om enkele van de resterende 120 Israëlische gijzelaars uit te wisselen voor meer dan 1.000 Palestijnse gevangenen.

Volgens een bron bevatte het antwoord van de terreurgroep amendementen op het Israëlische voorstel, waaronder "een tijdlijn voor een permanent staakt-het-vuren en de volledige terugtrekking van de Israëlische troepen uit de Gazastrook".