• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Fragiele Paus Zoekt Dialoog Op Pauselijke Azië-reis

pausazie24WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 1 september 2024 - JAKARTA — Paus Franciscus begint maandag aan één van de langste pauselijke reizen ooit, zowel qua dagen onderweg als afgelegde afstanden, in een regio waar veel toegewijde christenen vervolgd worden vanwege hun geloof. De fragiele paus, die in december 88 wordt, zal de nodige uitdagingen tegenkomen tijdens zijn reis van 2 tot 13 september naar vier landen in Azië en Oceanië, waaronder Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea, Oost-Timor en Singapore.

Franciscus gebruikt een rolstoel, hij verloor als jongeman een deel van zijn long door een luchtweginfectie en moest op het laatste moment zijn laatste buitenlandse reis (naar Dubai in november om deel te nemen aan de klimaatconferentie van de Verenigde Naties) annuleren op doktersadvies. Ondanks fysieke kwalen zal hij 32.814 kilometer (20.390 mijl) per vliegtuig afleggen, ondersteund door medisch personeel en persoonlijke secretarissen.

Hoewel zijn reis bedoeld is om de katholieke kerk te steunen, zijn ten minste enkele evangelische christenen sceptisch over zijn focus op zijn "interreligieuze dialoog".
In Indonesië, 's werelds grootste moslimland, zal Francis naar de ondergrondse "Tunnel of Friendship" gaan die de belangrijkste Istiqlal-moskee van Indonesië verbindt met de katholieke kathedraal van het land.

Hij zal de tunnel in het centrum van Jakarta bezoeken met de groot-imam, Nasaruddin Umar, voordat hij deelneemt aan een "interreligieuze bijeenkomst" en een gezamenlijke verklaring ondertekent. Francis heeft "het verbeteren van de christelijk-islamitische relaties" tot een prioriteit gemaakt en gebruikte zijn buitenlandse reizen vaak om zijn agenda te promoten om religieuze leiders te binden aan het werken "voor vrede en tolerantie" en het afzweren van geweld in naam van God.

Toch zou dominee Johannis ‘John’ Hus Lumenta, de overleden secretaris-generaal van de 3 miljoen leden tellende belangrijkste Pinkstergemeente Gereja Pantekosta di Indonesia’ (GPdI), deze initiatieven in twijfel trekken. Voordat hij vorige week overleed, vroeg Lumenta zich af waarom het programma van het Nederlandse koningspaar voor 2020 de “interreligieuze dialoog” omvatte die door paus Franciscus werd gepredikt, naast andere kwesties met religieuze en politieke leiders.

“Voor mij persoonlijk is praten over interreligieuze dialoog onzin,” vertelde Lumenta destijds aan een verslaggever van Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant
“Het klinkt als een compromis sluiten. Als man van geloof in Christus geloof ik in de Waarheid. Interreligieuze dialoog gaat meer over politiek. Het heeft niets te maken met het laten groeien van ons geloof. Of ons steeds levenskrachtiger of als overwinnaars door Christus te maken. Dat is mijn mening.”

Hij zei dat veel in de Bijbel gelovende christenen te maken krijgen met intimidatie of zelfs met de dood vanwege hun geloof.

Volgens bronnen in de kerk worden jaarlijks tot wel 20 christenen, waaronder leden van GPdI, vermoord vanwege het toenemende moslimextremisme in Indonesië, maar het werkelijke aantal kan hoger liggen.

Christenen worstelen ook in het dagelijks leven. Een christelijke ondernemer vertelde Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant dat ze geen lid mocht worden van een belangrijke beroepsvereniging omdat ze christen was. "Maar mijn geloof is belangrijker voor mij." De ondernemer ziet een grote kloof tussen de in de grondwet van Indonesië vastgelegde godsdienstvrijheid, die officieel "zes religies" erkent - islam, boeddhisme, confucianisme, hindoeïsme, protestantisme en katholicisme - en de realiteit.

Kerken, met name niet-katholieke diensten, worden overvallen of gehinderd door boze moslims. Wedergeboren christenen beweren ook dat het ware christendom niets te maken heeft met religie, maar met een persoonlijke keuze hoe men wil leven.  

Ook een ontmoeting met de leider van een ondergrondse kerkbeweging die onder moslims in Indonesië werkt, wordt weggelaten tijdens Francis' bezoek. Naast Indonesië zal Francis Papoea-Nieuw-Guinea bezoeken, waar hij diep de jungle in zal reizen.

De kerk moet naar de "periferieën" om degenen te bereiken die Gods troost het hardst nodig hadden. Wanneer Francis diep de jungle van Papoea-Nieuw-Guinea inreist, zal hij een van de marsorders uitvoeren die hij aan de vooravond van zijn verkiezing in 2013 aan de toekomstige paus heeft gegeven. Weinig plekken zijn zo afgelegen, perifeer en door armoede geteisterd als Vanimo, een noordelijke kustplaats op het hoofdeiland van Nieuw-Guinea. Daar zal Francis missionarissen uit zijn geboorteland Argentinië ontmoeten die zich inzetten om het christendom te brengen aan grotendeels tribale mensen die nog steeds heidense tradities naast het katholieke geloof beoefenen.

Francis zou reflecteren op de milieubedreigingen voor kwetsbare en arme plekken zoals Papoea-Nieuw-Guinea, waaronder diepzeemijnbouw en wat hij beschouwt als klimaatverandering. Hij zal ook de diversiteit van de naar schatting 10 miljoen mensen bespreken die ongeveer 800 talen spreken, maar vatbaar zijn voor stammenconflicten.

Toen de toenmalige paus Johannes Paulus II Oost-Timor in 1989 bezocht, probeerde hij de overweldigend katholieke bevolking te troosten, die had geleden onder wat hij de wrede en bloedige bezetting van Indonesië noemde gedurende 15 jaar.