• Spencer Tweeling showt Chopard

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • MEESTERLIJK met Nederlands Paviljoen viert 6de Editie

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Couturier Zyanya Keizer BINHE en haar Team

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 8 :
Grote Nederlandse financiële reserves nog steeds aanwezig– corruptie – Onderdrukte media en ondernemersprotesten Hongarije – Denk wat je wilt - Verwarring over inclusiviteit of … genderisme in de overdrive?

PodCast 9 :
Omgekeerde vlag – tragiek voor vaderlandse boerenstand – boerenondernemers met grote investeringen in crisis - dierenliefde of vegan - voor of tegen stikstofbeleid van het kabinet – wanhopig tekort aan huizen en bouwgrond – Issues rond moeilijke mensen als grensoverschrijders..

Basklarinet Festijn van 17-31 januari

Met 11 toonaangevende basklarinettisten uit binnen- en buitenland Deze tweede editie van het Basklarinet Festijn brengt dze keer 11 van 's werelds meest vermaarde basklarinettisten bijeen. 11 wereldimprovisatoren en specialisten in hedendaagse muziek spelen tijdens dit Festijn in verschillende samenstelling een waaier aan nieuwe composities en improvisaties. De Nederlandse basklarinet top wordt hierbij vertegenwoordigd door Fie Schouten (tevens artistiek leider). Tal van andere talenten zullen zowel zowel improvisaties als composities ten gehore brengen
Hier volgen enkele bio's van dit selecte gezelschap van bekende en talentvolle musici.

Fie Schouten is basklarinetsoliste, Stockhausenspecialiste, basklarinetdocente aan het Prins  Claus Conservatorium in Groningen en artistiek leider van het Basklarinet Festijn en het forum bassclarinet.nl.
Petra Stump en Heinz-Peter Linshalm (AT) vormen sinds 2003 een klarinetduo. Er is een enorme hoeveeelheid werken voor hen geschrevendoor componisten en zij brachten meerdere CDs uit onder meer op het muzieklabel Kairos in 2006. Zij ontvingen toen een prijs voor beste uitvoeringspraktijk door de Mozartgemeinde Wien.
Ook maakten zij een klarinetmethode (Clarinet Update)  met hedendaagse klarinetmuziek en zij doceren klarinet/basklarinet en kamermuziek aan de  Universität für Musik und darstellende Kunst in Wien. 
Marij van Gorkom studeerde basklarinet bij Harry Sparnaay en Henri Bok. In 2012 startte zij haar project ‘Sonic Spaces’ waarin zij onderzoek doet naar basklarinet en live-electronica, componisten opdrachten geeft daarvoor te componeren en deze werken in premiere brengt.
Jelte Althuis is gepassioneerd musicus. Vijfentwintig jaar geleden omarmde hij de basklarinet en sindsdien is hij een warm pleitbezorger van dit instrument. Sinds 1994 is Jelte lid van het Calefax Rietkwintet, waar hij naast basklarinet ook bassethoorn speelt.

Naast uitvoerend musicus is Jelte ook arrangeur en coach voor gevorderde musici. Altijd is zijn streven om het verhaal van de muziek zo goed mogelijk te vertellen.

Er wordt in ons land via de bekende publiciteitskanalen veel te weinig over deze pleitbezorgers van deze echte bijzonder mooie muziek verteld. De simpele volksmuziek en meeslepende klanken van een platter muzikaal gehalte komen in de media wel volop aan bod. Daar kun je ook met meer gemak naar luisteren maar wie de grote schatten weet te ontdekken van een fijnzinniger gehalte wordt daar steeds weer diep door geraakt.
Er zijn hiervan diverse concerten te beluisteren waaronder:
17 jan Muziekhuis 16:00, Utrecht Gaudeamus Muziekweek
24 jan Orgelpark 14:15, Amsterdam
24 jan LantarenVenster 20:30, Rotterdam Concert