• Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Online thuisproeverij met verhalen makers

 • Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Film Noir - The Dark Side of Hollywood

 • Addy Designer of Honour

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Basklarinet Festijn van 17-31 januari

Met 11 toonaangevende basklarinettisten uit binnen- en buitenland Deze tweede editie van het Basklarinet Festijn brengt dze keer 11 van 's werelds meest vermaarde basklarinettisten bijeen. 11 wereldimprovisatoren en specialisten in hedendaagse muziek spelen tijdens dit Festijn in verschillende samenstelling een waaier aan nieuwe composities en improvisaties. De Nederlandse basklarinet top wordt hierbij vertegenwoordigd door Fie Schouten (tevens artistiek leider). Tal van andere talenten zullen zowel zowel improvisaties als composities ten gehore brengen
Hier volgen enkele bio's van dit selecte gezelschap van bekende en talentvolle musici.

Fie Schouten is basklarinetsoliste, Stockhausenspecialiste, basklarinetdocente aan het Prins  Claus Conservatorium in Groningen en artistiek leider van het Basklarinet Festijn en het forum bassclarinet.nl.
Petra Stump en Heinz-Peter Linshalm (AT) vormen sinds 2003 een klarinetduo. Er is een enorme hoeveeelheid werken voor hen geschrevendoor componisten en zij brachten meerdere CDs uit onder meer op het muzieklabel Kairos in 2006. Zij ontvingen toen een prijs voor beste uitvoeringspraktijk door de Mozartgemeinde Wien.
Ook maakten zij een klarinetmethode (Clarinet Update)  met hedendaagse klarinetmuziek en zij doceren klarinet/basklarinet en kamermuziek aan de  Universität für Musik und darstellende Kunst in Wien. 
Marij van Gorkom studeerde basklarinet bij Harry Sparnaay en Henri Bok. In 2012 startte zij haar project ‘Sonic Spaces’ waarin zij onderzoek doet naar basklarinet en live-electronica, componisten opdrachten geeft daarvoor te componeren en deze werken in premiere brengt.
Jelte Althuis is gepassioneerd musicus. Vijfentwintig jaar geleden omarmde hij de basklarinet en sindsdien is hij een warm pleitbezorger van dit instrument. Sinds 1994 is Jelte lid van het Calefax Rietkwintet, waar hij naast basklarinet ook bassethoorn speelt.

Naast uitvoerend musicus is Jelte ook arrangeur en coach voor gevorderde musici. Altijd is zijn streven om het verhaal van de muziek zo goed mogelijk te vertellen.

Er wordt in ons land via de bekende publiciteitskanalen veel te weinig over deze pleitbezorgers van deze echte bijzonder mooie muziek verteld. De simpele volksmuziek en meeslepende klanken van een platter muzikaal gehalte komen in de media wel volop aan bod. Daar kun je ook met meer gemak naar luisteren maar wie de grote schatten weet te ontdekken van een fijnzinniger gehalte wordt daar steeds weer diep door geraakt.
Er zijn hiervan diverse concerten te beluisteren waaronder:
17 jan Muziekhuis 16:00, Utrecht Gaudeamus Muziekweek
24 jan Orgelpark 14:15, Amsterdam
24 jan LantarenVenster 20:30, Rotterdam Concert