• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Wiepke Wolfsbergen presenteert collectie 'Strong Woman'

  DEN HAAG - Met haar zelf ontworpen modecollectie 'Strong Woman' heeft Wiepke Wolfsbergen zaterdag 1 juli de finale van de Kunstbende gewonnen. Dat is een landelijke wedstrijd voor jongeren van 13 tot 18 jaar in diverse kunstgenres. In het totaal strijden 200 jongeren in Kunstbende om de prijzen in de categorieën Fashion, Dans, DJ, Expo, Film, Muziek, Taal en Theater. En daar zijn soms bekende en talentvolle artiesten hun carriére gestart.

De Haagse Wiepke Wolfsbergen is 16 jaar oud en won in de categorie Fashion de hoofdprijs. Dat betekent dat ze in 2018 haar nieuwe collectie mag showen op Amsterdam Fashion Week. Best iets om trots op te zijn.

Ook voor het dynamische gezin Wolfsbergen waar Wiepke haar 'atelier' heeft. ( Lees: eigen kamertje ). Maar met al haar lappen stof waarvan zij zelf de dessins heeft ontworpen en de paspop- en patronen neemt dochterlief ook de grote huiskamer in beslag. Haar sportieve broer (doet veel aan rugby) en haar creatieve ouders geven haar graag de ruimte.

Van klein meisje af was Wiepke al poppenkleertjes met textiellijm aan het plakken en ze wist al heel jong precies hoe de naaimachine werkte. Misschien kwam daar nog bij dat ze naar de School voor jong talent mocht. Een middelbare school waarvan de leerlingen 3x per week les op de Academie krijgen en er ook zaterdagmorgen heen gaan. Voor heel sterk gemotiveerde leerlingen zoals Wiepke met haar passie om kleding te maken wel ideaal. Ze kreeg lessen in patronen maken en verschillende technieken en wist de jury te overdonderen met haar collectie.'

"Een explosie van detaillering", roemt de jury haar werk. De inspiratie van de collectie van Wiepke Wolfsbergen 'Strong Woman' komt van Iris Apfel. Dat is een zeer beroemd 95-jarig fashion-icon uit Amerika. Haar stijl en kleurrijke kleding vormen het uitgangspunt voor Wiepkes collectie. "Iris Apfel is een sterke vrouw en dat is wat ik uitdraag,' aldus de jonge modeontwerpster die sinds augustus bezig was met het ontwerpen en maken van de kleding. Ze heeft stoffen geverfd en zelfs speciaal stoffen laten printen.

'Je ziet bij mijn werk ook veel verschillende technieken terug zoals weven, broderie d'art en een Japanse techniek die ik in de kraag van een jas heb verwerkt. Alles wat je ziet, heb ik zelf gemaakt of bewerkt. Alle sieraden zijn door mij gemaakt. En de schoenen en brillen heb ik bewerkt, bijvoorbeeld door verf of door er iets op te naaien.'

Het meisje met het groene haar (tegenwoordig erg in) won haar prijs met een collectie van 6 creaties waarvan ze de patronen zelf maakte de stof zelf ontwierp, de schoenen zelf inverfde en de brillen en sieraden maakte. Haar team van 'mannequins' (een stel leuke vriendinnen) werd gedurende een hele zaterdagochtend getraind op een naburig pleintje waar zij met stoepkrijt een catwalk op had getekend.

Wiepke had het hele plan in haar hoofd. "Vriendin 1 komt eerst op en daarna vriendin 2 van die kant en dan ...," luidden haar instructies. De omgeving uit de buurt genoot hoewel het slechts een voorproefje was op haar echte show. En ze ging maar door tot iedereen de choreografie van de show door en door kende.

Alle voorbereidingen en haar grote doorzettingsvermogen zorgden voor een uitzonderlijk gevarieerde show. Hoogtepunt van de fashionwedstrijden met andere mooie ontwerpers was voor Wiepke echter toen zij tenslotte welverdiend de finale van de Kunstbende won.

FOTO: RONALD SCHMETS