• Chopard X Mariah Carey

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Spencer Tweeling showt Chopard

 • Couturier Zyanya Keizer BINHE en haar Team

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 8 :
Grote Nederlandse financiële reserves nog steeds aanwezig– corruptie – Onderdrukte media en ondernemersprotesten Hongarije – Denk wat je wilt - Verwarring over inclusiviteit of … genderisme in de overdrive?

PodCast 9 :
Omgekeerde vlag – tragiek voor vaderlandse boerenstand – boerenondernemers met grote investeringen in crisis - dierenliefde of vegan - voor of tegen stikstofbeleid van het kabinet – wanhopig tekort aan huizen en bouwgrond – Issues rond moeilijke mensen als grensoverschrijders..

Wiepke Wolfsbergen presenteert collectie 'Strong Woman'

  DEN HAAG - Met haar zelf ontworpen modecollectie 'Strong Woman' heeft Wiepke Wolfsbergen zaterdag 1 juli de finale van de Kunstbende gewonnen. Dat is een landelijke wedstrijd voor jongeren van 13 tot 18 jaar in diverse kunstgenres. In het totaal strijden 200 jongeren in Kunstbende om de prijzen in de categorieën Fashion, Dans, DJ, Expo, Film, Muziek, Taal en Theater. En daar zijn soms bekende en talentvolle artiesten hun carriére gestart.

De Haagse Wiepke Wolfsbergen is 16 jaar oud en won in de categorie Fashion de hoofdprijs. Dat betekent dat ze in 2018 haar nieuwe collectie mag showen op Amsterdam Fashion Week. Best iets om trots op te zijn.

Ook voor het dynamische gezin Wolfsbergen waar Wiepke haar 'atelier' heeft. ( Lees: eigen kamertje ). Maar met al haar lappen stof waarvan zij zelf de dessins heeft ontworpen en de paspop- en patronen neemt dochterlief ook de grote huiskamer in beslag. Haar sportieve broer (doet veel aan rugby) en haar creatieve ouders geven haar graag de ruimte.

Van klein meisje af was Wiepke al poppenkleertjes met textiellijm aan het plakken en ze wist al heel jong precies hoe de naaimachine werkte. Misschien kwam daar nog bij dat ze naar de School voor jong talent mocht. Een middelbare school waarvan de leerlingen 3x per week les op de Academie krijgen en er ook zaterdagmorgen heen gaan. Voor heel sterk gemotiveerde leerlingen zoals Wiepke met haar passie om kleding te maken wel ideaal. Ze kreeg lessen in patronen maken en verschillende technieken en wist de jury te overdonderen met haar collectie.'

"Een explosie van detaillering", roemt de jury haar werk. De inspiratie van de collectie van Wiepke Wolfsbergen 'Strong Woman' komt van Iris Apfel. Dat is een zeer beroemd 95-jarig fashion-icon uit Amerika. Haar stijl en kleurrijke kleding vormen het uitgangspunt voor Wiepkes collectie. "Iris Apfel is een sterke vrouw en dat is wat ik uitdraag,' aldus de jonge modeontwerpster die sinds augustus bezig was met het ontwerpen en maken van de kleding. Ze heeft stoffen geverfd en zelfs speciaal stoffen laten printen.

'Je ziet bij mijn werk ook veel verschillende technieken terug zoals weven, broderie d'art en een Japanse techniek die ik in de kraag van een jas heb verwerkt. Alles wat je ziet, heb ik zelf gemaakt of bewerkt. Alle sieraden zijn door mij gemaakt. En de schoenen en brillen heb ik bewerkt, bijvoorbeeld door verf of door er iets op te naaien.'

Het meisje met het groene haar (tegenwoordig erg in) won haar prijs met een collectie van 6 creaties waarvan ze de patronen zelf maakte de stof zelf ontwierp, de schoenen zelf inverfde en de brillen en sieraden maakte. Haar team van 'mannequins' (een stel leuke vriendinnen) werd gedurende een hele zaterdagochtend getraind op een naburig pleintje waar zij met stoepkrijt een catwalk op had getekend.

Wiepke had het hele plan in haar hoofd. "Vriendin 1 komt eerst op en daarna vriendin 2 van die kant en dan ...," luidden haar instructies. De omgeving uit de buurt genoot hoewel het slechts een voorproefje was op haar echte show. En ze ging maar door tot iedereen de choreografie van de show door en door kende.

Alle voorbereidingen en haar grote doorzettingsvermogen zorgden voor een uitzonderlijk gevarieerde show. Hoogtepunt van de fashionwedstrijden met andere mooie ontwerpers was voor Wiepke echter toen zij tenslotte welverdiend de finale van de Kunstbende won.

FOTO: RONALD SCHMETS