• Koos Van der Wal: de Friese hoedenontwerper

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Chopard presenteert Red Carpet Collectie 2023

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 10 :
Koffers net uitgepakt - snelle boodschap - vlieg terug, verdrietige reden, pubgesprek, irritante Nederlandse betaalregeltjes, steeds die afvalbakterreur, kunstmuseum en genderdiscussie in preutse generatie, - wat is liefde - minderhedenbluf tegenover wegdromende meerderheid, gebrek aan romantiek, commoties in relaties door robottisme naast nieuwe ontwikkelingen.

PodCast 11 :
Mogen meedoen aan 5-delige VPRO-documentairereeks Trappers, hoofdfiguur Stanley directeur bikersbedrijf, een sociaal ingesteld koeriersbedrijf, emotionele karakteristiek van gehandicapten met veel doorzettingsvermogen, koeriers van een diverse nieuwe jonge generatie zijn alert op actualiteit en verschil in financiële beloning in de maatschappij. Reacties en meningen - het slavernijverleden - staatkundige excuses - emoties die doorwerken - herstelbetalingen, vegapraat.

Partij voor de Dieren tegen vuurwerkoverlast

  AMSTERDAM - Het wordt weer een enorme heisa in het Amsterdamse Bos. De Partij voor de Dieren wil niet dat afgezien van het geknal rond de jaarwisseling en nog allerlei vuurwerk - zomaar het hele jaar door- ervoor zorgen dat allerlei dieren zich nagenoeg dood schrikken.

De fractie onvangt regelmatig meldingen dat er buiten de jaarwisseling vuurwerk wordt afgestoken. Ook is het de PvdD een doorn in het oog dat festivals en evenementen in het broedseizoen keihard geluid mogen maken en knalhard vuurwerk mogen afsteken. Niet alleen ervaren de meeste mensen veel hinder van harde knallen. Ook de dieren hebben er angsten en stress door. Daarbij blijven er eveneens achtergelaten vuurwerkresten zomaart slordig overal liggen.

De fractie heeft veelvuldig berichten ontvangen dat in de avond en nacht van 12 op 13 mei jongstleden, in het broedseizoen, meerdere malen vuurwerk is afgestoken in of tegen natuurgebied de Gaasperzoom (onderdeel van de Hoofdgroenstructuur).

Er was afgelopen maand februari in de gemeenteraad nog wel een motie aangenomen om vuurwerk bij evenementen in het broedseizoen te verbieden en hierover in gesprek te gaan met het provinciaal bestuur. De PvdD wil weten of dit gesprek al geweest is en hoe dit is verlopen. Tenslotte wordt geïnformeerd naar de uitwerking van het aangenomen initiatiefvoorstel van fractievoorzitter Johnas van Lammeren om zoveel mogelijk vuurwerkvrije zones aan te wijzen in Amsterdam.

Raadslid Johnas van Lammeren van de Partij voor de Dieren is namelijk ook niet zo blij met de plannen van de gemeente om een geluidstest voor evenementen in het Amsterdamse Bos te houden. 'Dit soort tests horen niet tijdens het broedseizoen.'

Op 20 juni worden er vijf velden ingericht met geluidsinstallaties die in potentie 5000 man per installatie kunnen bereiken. Op verschillende plekken in de omgeving worden er vervolgens metingen verricht. De gemeente wil met deze tests kennis vergaren over de geluidsniveaus tijdens evenementen en over de technieken die er bestaan om de niveaus in te perken en te sturen.

Midden in het broedseizoen... en daarbij wil het nieuwe stadsbestuur ook extra stroompunten en riolering aanleggen in parken om festivals duurzamer te maken. Je zal maar ergens in die omgeving wonen... (Huiver...huiver...) 

Aan de andere kant betekenen festivals veel goeds voor heel veel mensen. Dus zijn ze graag gewenst en sociaal belangrijk maar waarom zouden zij 'duurzaam' moeten worden gemaakt? Wie heeft daar dan nog zin in om ze te bezoeken? Een festival moet iets bijzonders zijn waar je naar uitkijkt. Een duurzaam festival wordt juist heel veel voorkomend en heel gewoon. Misschien is de nieuwe hoofdstedelijke coalitie wel oprecht en terecht enthousiast over nieuwe uitgaansmogelijkheden maar mooie parken en een rustig stuk natuur zijn juist voor veel mensen heel wat meer waard. Daar moet toch een evenwicht in te vinden zijn? 

Johnas Van Lammeren hoopt in ieder geval dat de geluidstesten niet doorgaan. Zijn fractie zal in de komende raadsvergadering vragen stellen over de geluidstests. Als ze eventueel toch wel zouden doorgaan hoopt de PvdD dat de schade zoveel mogelijk wordt beperkt.

...VUURWERKVRIJE ZÔNES AANWIJZEN IN AMSTERDAM ....