• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Interactief kunstwerk over Tweede Wereldoorlog

  BERGEN OP ZOOM - Donderdag 13 juni opende het Dilemma Doolhof, de nieuwe interactieve installatie van kunstproducent Mothership. De bijzondere installatie is geplaatst tussen het Canadese en Britse ereveld in Bergen op Zoom en stelt bezoekers voor ingrijpende keuzes in conflictsituaties uit het heden en verleden. Tijdens een wandeling door het doolhof wordt de impact van de Tweede Wereldoorlog tastbaar en invoelbaar gemaakt en overgedragen aan volgende generaties.

Het Dilemma Doolhof is een concept van Mothership en ontwikkeld voor Brabant Remembers, in samenwerking met gemeente Bergen op Zoom en Heijmans. Burgemeester van Bergen op Zoom Frank Petter, voorzitter van Stichting Crossroads Brabant ’40-’45 Ton Rombouts, commissaris van de Koning provincie Noord-Brabant Wim van de Donk en de Canadese ambassadeur Sabine Nölke waren bij de opening aanwezig. Het doolhof zal een jaar in Bergen op Zoom blijven staan.

Het Dilemma Doolhof draait om ervaringen die levens voorgoed hebben veranderd en heeft als doel mensen van nu te raken met de keerpunten van toen. Door zich actief te verplaatsen in een verhaal en levensbepalende keuzes in te voelen, worden bezoekers bewust gemaakt van de betekenis van dergelijke keuzes. Het Dilemma Doolhof is één van de iconische projecten uit het programma van Brabant Remembers in opmars naar de viering van 75 jaar bevrijding van Nederland in 2020.

Het Dilemma Doolhof bestaat uit witte kruizen die refereren aan het ‘veld van eer’ waar gevallen militairen uit de Tweede Wereldoorlog begraven liggen. Ook deze mannen hebben ooit een levensbepalende keuze gemaakt. De kruizen vormen samen het doolhof met kruispunten, maar worden pas als zodanig ervaren als het hele doolhof is doorlopen. Vanaf een verhoogd podium is de vorm te zien is, met een verwijzing naar de erevelden.

Het doolhof is gerealiseerd door Heijmans en Brouhaha. Theatermaker en scriptschrijver Patrick Feijen schreef het script voor het doolhof. De verhalen zijn te horen aan de hand van audio-installaties die bij de kruispunten zijn ingebouwd. Aangekomen bij een kruispunt wordt de bezoeker een vraag gesteld. Een vraag die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog consequenties had voor het vervolg van een leven. Op basis van de keuze gaat de bezoeker links of rechtsaf. Iedere beslissing leidt tot een andere uitkomst.

Het hele doolhof is zo prikkelvrij mogelijk zodat men zich geheel kan focussen op het verhaal en de keuzes die men moet maken. Het doolhof, gemaakt van duurzame materialen, ‘zweeft’ een aantal centimeter boven de grond, waardoor bladeren vrij onder het doolhof door bewegen en is gratis toegankelijk.

In 2019-2020 is het 75 jaar geleden dat de provincie Noord- Brabant werd bevrijd uit handen van de Duitse bezetter. Eind 1944 werd het zuiden van Nederland bevrijd tijdens Operatie Market Garden en de Slag om de Schelde. Het noorden bleef bezet tot mei 1945. In Brabant wordt deze 75 jaar vrijheid herdacht en gevierd met het programma en de campagne Brabant Remembers. Om stil te staan bij de gebeurtenissen uit de oorlog is door de initiatiefnemers gekozen voor een benadering vanuit het persoonlijk perspectief.

Aanvullend op de traditionele kransleggingen en feesten wordt nu de focus gelegd op de ervaringen van mensen die de oorlog hebben meegemaakt, zowel aan de kant van de burgers als aan die van de strijders. Het kunstwerk is gratis toegankelijk.

...BRABANT REMEMBERS...