• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Uitmarkt Amsterdam geopend met nationale allure

  AMSTERDAM - Zojuist is de Uitmarkt plezierig geopend met een gevarieerd programma op het hoofdpodium op het Museumplein. De Uitmarkt is de opening van het nationale culturele seizoen. De 42ste editie van de Uitmarkt vindt dit jaar plaats van vrijdag 23 tot en met zondag 25 augustus op en rond het Museumplein, het Leidseplein en in het Vondelpark.

Eric Corton opende op feestelijke wijze het culturele seizoen op het I amsterdam podium ondersteund door de swingende bigband New Cool Collective. De avond bood een rijke aaneenschakeling aan optredens van onder meer cabaretier Rayen Panday, singer-songwriter Judy Blank, Frans dansgezelschap Paradox-Sal en de populaire band The Kik. Ook was er een optreden van gelegenheidsduo Trijntje Oosterhuis en Vjeze Fur die misschien nog wat meer op elkaar ingespeeld moeten raken.

Het is natuurlijk niet zo makkelijk in de duisternis vanaf een hel verlicht podium midden op een groot plein een uitgebreid publiek te bereiken wat Noortje Herlaar overigens uitstekend lukte. Zij zong een nummer uit de musical Lazarus (het laatste werk van David Bowie, met regie Ivo van Hove).

Zaterdag biedt het hoofdpodium een muzikaal programma met Ricky Koole & Frank Lammers en zingt Charly Luske de grootste hits van George Michael. Ook zijn er optredens van Ruben Hein en Sabrina Starke. Zaterdagavond zingt The Kik Boudewijn de Groot en kruipt Martijn Fisher nog één keer in de rol van Hazes. Op andere Uitmarkt locaties kan men onder meer genieten van een optreden van de multigetalenteerde Someone, kersverse nederpop van Wies, showponies van Alex Klaassen en kerst bij Roué Verveer.

Zondagavond wordt de Uitmarkt traditiegetrouw afgesloten met de populaire Musical Sing-a-Long, gepresenteerd door Frits Sissing en Romy Monteiro. Uit volle borst kan men meezingen met de bekende nummers uit onder andere de musicals Kinky Boots, Soldaat van Oranje, Annie en Everybody’s Talking About Jamie.

Overigens is dit slechts een kleine greep uit het rijk voorziene programma van de Uitmarkt die in opdracht van Stichting Uitmarkt wordt georganiseerd door amsterdam&partners (voorheen amsterdam marketing) en XSAGA Festivals. De Uitmarkt vindt nu voor de 42ste keer plaats en heeft tot doel een zo breed mogelijk publiek kennis te laten maken met het gevarieerde culturele aanbod voor het nieuwe seizoen.

Daarnaast bieden verschillende partners financiële steun zoals BankGiro Loterij, Port of Amsterdam, Gemeente Amsterdam, Provincie Noord-Holland en SENA Performers. Daarvoor wordt eveneens nauw samengewerkt met 1100 (!) partners waaronder bedrijven, overheden, culturele instellingen, private partijen en kennisinstellingen.

XSAGA Festivals heet de samenwerking tussen de productiebureaus De Vries Producties en XSAGA waarvan De Vries Producties al vele jaren de Uitmakrt produceert en programmeert voor de Metropool Amsterdam.

FOTO: BAS UTERWIJK