• Koos Van der Wal: de Friese hoedenontwerper

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Chopard presenteert Red Carpet Collectie 2023

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 10 :
Koffers net uitgepakt - snelle boodschap - vlieg terug, verdrietige reden, pubgesprek, irritante Nederlandse betaalregeltjes, steeds die afvalbakterreur, kunstmuseum en genderdiscussie in preutse generatie, - wat is liefde - minderhedenbluf tegenover wegdromende meerderheid, gebrek aan romantiek, commoties in relaties door robottisme naast nieuwe ontwikkelingen.

PodCast 11 :
Mogen meedoen aan 5-delige VPRO-documentairereeks Trappers, hoofdfiguur Stanley directeur bikersbedrijf, een sociaal ingesteld koeriersbedrijf, emotionele karakteristiek van gehandicapten met veel doorzettingsvermogen, koeriers van een diverse nieuwe jonge generatie zijn alert op actualiteit en verschil in financiële beloning in de maatschappij. Reacties en meningen - het slavernijverleden - staatkundige excuses - emoties die doorwerken - herstelbetalingen, vegapraat.

Het buitenland over ontslag Mona Keijzer

  (WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT) - Hoe denkt het buitenland over het ontslag van staatssecretaris Mona Keijzer uit het démissionaire kabinet Rutte 3? ... Nieuwe vragen zijn gerezen over de vermeende onderdrukking van vrijheden in Nederland nadat Mona Keijzer werd ontslagen als staatssecretaris van economische zaken in de Nederlandse regering vanwege kritiek op de corona-toegangspas.

Maandag kondigde haar CDA-partij aan dat zij niet zou terugkeren in de landelijke politiek en haar zetel in het parlement zou opgeven. De ontwikkelingen volgden op een gedurfd interview waarin Keijzer vraagtekens zette bij de pas, omdat die een verplicht bewijs van vaccinatie of een negatieve test omvat bij het betreden van openbare gelegenheden.
Ze zei zaterdag in een interview met De Telegraaf, de dag waarop de coronaviruspas werd ingevoerd: "Het wordt voor mij duidelijk dat het steeds moeilijker is uit te leggen waarom je op de ene plek wel een bewijs van vaccinatie moet laten zien, maar op de andere plek niet."

Mona Keijzer sprak terwijl bijvoorbeeld cafés, restaurants, theaters en festivals gedwongen werden het corona-toegangspasje te eisen of een bewijs dat iemand genezen is van COVID-19. Eerder werden festivals verboden, terwijl het enorme Nederlandse Grand Prix Formule 1 motorrace-evenement, gesteund door prins Bernhard met veel connecties, wel doorgang kon vinden.
"Dat geeft te denken: blijven we gewoon bij deze koers, of gaan we ons goed organiseren," vroeg ze zich af. "Als je in een samenleving terecht bent gekomen waarin je bang voor elkaar moet zijn, tenzij je bewijzen kunt laten zien, dan moet je je toch eens achter de oren krabben en je afvragen: 'willen we deze kant wel op?"

Mona Keijzer zei geen "afbreuk" te willen doen aan het kabinetsbesluit om de coronapas verplicht te stellen, maar ze zette er ook vraagtekens bij. "Ik kan het niet meer logisch uitleggen." Het beleid kwam er toen de meeste sociaal-ontmoedigende maatregelen werden opgeheven, maar met een krappe marge in het parlement werden aangenomen. Haar opmerkingen maakten duidelijk dat de regering het er zelf niet helemaal mee eens was en kwamen te midden van protesten waaraan duizenden mensen deelnamen.

In een verklaring liet premier Rutte weten dat hij, met instemming van de vice-premiers , had besloten dat Keijzer "met onmiddellijke ingang" moest worden ontslagen. Hij stelde dat Nederlandse kabinetsleden verplicht zijn om met één stem te spreken en hun zorgen alleen binnen de ministerraad te uiten. Keijzer's uitlatingen waren "in directe tegenspraak met besluiten die nog maar kort geleden in de raad zijn genomen".

Niet iedereen is het daarmee eens. Vastgesteld wordt dat haar opmerkingen een breder debat in de samenleving weerspiegelen waarvoor ruimte moet zijn in politieke discussies. Mona Keijzer verzette zich naar verluidt tegen haar ontslag, maar werd in het kader van de ontslagprocedure gedwongen tegenover koning Willem-Alexander te staan.

Hij verleende het ontslag "op de meest eervolle wijze" en "met dankzegging voor de vele en belangrijke diensten" die Keijzer aan Nederland heeft bewezen, aldus de verklaring van de koning.

Haar ontslag komt na het aftreden van twee andere kabinetsleden, minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag en minister van Defensie Ank Bijleveldt, vorige week over de afhandeling van de chaotische evacuatie van Afghanen in risicosituaties en de Nederlandse ambassade in Kabul, Afghanistan.

Het ontslag van een Nederlands kabinetslid was de eerste in decennia. De laatste die dit meemaakte was staatssecretaris van Justitie Jan Glastra van Loon van de links-liberale D66-partij in 1975.

Toenmalig minister van Justitie Dries van Agt van het CDA wilde van hem af omdat de staatssecretaris op een persconferentie over hun conflict had gesproken.

De veelgelezen ochtendkrant De Telegraaf heeft zich de volgende dag alsnog gedistanciëerd van het interview van Mona Keijzer met als commentaar : "De uitspraken van Mona Keijzer zijn persoonijk wel te begrijpen maar politiek en maatschappelijk onverantwoord."

MONA KEIJZER WERD ONTSLAGEN ALS STAATSSECRETARIS... HET LAATSTE ONTSLAG VAN EEN KABINETSLID VOND PLAATS IN 1975 VAN JAN GLASTRA VAN LOON VAN D66 ...