• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Het buitenland over ontslag Mona Keijzer

  (WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT) - Hoe denkt het buitenland over het ontslag van staatssecretaris Mona Keijzer uit het démissionaire kabinet Rutte 3? ... Nieuwe vragen zijn gerezen over de vermeende onderdrukking van vrijheden in Nederland nadat Mona Keijzer werd ontslagen als staatssecretaris van economische zaken in de Nederlandse regering vanwege kritiek op de corona-toegangspas.

Maandag kondigde haar CDA-partij aan dat zij niet zou terugkeren in de landelijke politiek en haar zetel in het parlement zou opgeven. De ontwikkelingen volgden op een gedurfd interview waarin Keijzer vraagtekens zette bij de pas, omdat die een verplicht bewijs van vaccinatie of een negatieve test omvat bij het betreden van openbare gelegenheden.
Ze zei zaterdag in een interview met De Telegraaf, de dag waarop de coronaviruspas werd ingevoerd: "Het wordt voor mij duidelijk dat het steeds moeilijker is uit te leggen waarom je op de ene plek wel een bewijs van vaccinatie moet laten zien, maar op de andere plek niet."

Mona Keijzer sprak terwijl bijvoorbeeld cafés, restaurants, theaters en festivals gedwongen werden het corona-toegangspasje te eisen of een bewijs dat iemand genezen is van COVID-19. Eerder werden festivals verboden, terwijl het enorme Nederlandse Grand Prix Formule 1 motorrace-evenement, gesteund door prins Bernhard met veel connecties, wel doorgang kon vinden.
"Dat geeft te denken: blijven we gewoon bij deze koers, of gaan we ons goed organiseren," vroeg ze zich af. "Als je in een samenleving terecht bent gekomen waarin je bang voor elkaar moet zijn, tenzij je bewijzen kunt laten zien, dan moet je je toch eens achter de oren krabben en je afvragen: 'willen we deze kant wel op?"

Mona Keijzer zei geen "afbreuk" te willen doen aan het kabinetsbesluit om de coronapas verplicht te stellen, maar ze zette er ook vraagtekens bij. "Ik kan het niet meer logisch uitleggen." Het beleid kwam er toen de meeste sociaal-ontmoedigende maatregelen werden opgeheven, maar met een krappe marge in het parlement werden aangenomen. Haar opmerkingen maakten duidelijk dat de regering het er zelf niet helemaal mee eens was en kwamen te midden van protesten waaraan duizenden mensen deelnamen.

In een verklaring liet premier Rutte weten dat hij, met instemming van de vice-premiers , had besloten dat Keijzer "met onmiddellijke ingang" moest worden ontslagen. Hij stelde dat Nederlandse kabinetsleden verplicht zijn om met één stem te spreken en hun zorgen alleen binnen de ministerraad te uiten. Keijzer's uitlatingen waren "in directe tegenspraak met besluiten die nog maar kort geleden in de raad zijn genomen".

Niet iedereen is het daarmee eens. Vastgesteld wordt dat haar opmerkingen een breder debat in de samenleving weerspiegelen waarvoor ruimte moet zijn in politieke discussies. Mona Keijzer verzette zich naar verluidt tegen haar ontslag, maar werd in het kader van de ontslagprocedure gedwongen tegenover koning Willem-Alexander te staan.

Hij verleende het ontslag "op de meest eervolle wijze" en "met dankzegging voor de vele en belangrijke diensten" die Keijzer aan Nederland heeft bewezen, aldus de verklaring van de koning.

Haar ontslag komt na het aftreden van twee andere kabinetsleden, minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag en minister van Defensie Ank Bijleveldt, vorige week over de afhandeling van de chaotische evacuatie van Afghanen in risicosituaties en de Nederlandse ambassade in Kabul, Afghanistan.

Het ontslag van een Nederlands kabinetslid was de eerste in decennia. De laatste die dit meemaakte was staatssecretaris van Justitie Jan Glastra van Loon van de links-liberale D66-partij in 1975.

Toenmalig minister van Justitie Dries van Agt van het CDA wilde van hem af omdat de staatssecretaris op een persconferentie over hun conflict had gesproken.

De veelgelezen ochtendkrant De Telegraaf heeft zich de volgende dag alsnog gedistanciëerd van het interview van Mona Keijzer met als commentaar : "De uitspraken van Mona Keijzer zijn persoonijk wel te begrijpen maar politiek en maatschappelijk onverantwoord."

MONA KEIJZER WERD ONTSLAGEN ALS STAATSSECRETARIS... HET LAATSTE ONTSLAG VAN EEN KABINETSLID VOND PLAATS IN 1975 VAN JAN GLASTRA VAN LOON VAN D66 ...