• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Urbanus tegen geweld tegen vrouwen

  AMSTELVEEN - “Stop geweld tegen vrouwen,” is de boodschap die nu zestien dagen lang wordt uitgedragen. De wethouders Floor Gordon en Marijn van Ballegooijen staken daartoe donderdagavond door een druk op de knop het oranjelicht aan waarin waarmee de toren van de Urbanuskerk in Bovenkerk wordt verlicht. Een bijdrage van Amstelveen aan Orange the World van de VN.

De wethouders werden vergezeld door Ingrid Ambagtsheer en Marianne de Bordes. Zij vormen het comité voor Amsterdam-Zuid en Amstelveen van Soroptimist, de internationale beweging tegen geweld tegen vrouwen. De landelijke campagne startte donderdag in Breda, maar Bovenkerk bleef niet achter, waar de verlichting van de Urbanus startte na aftellen door de wethouders.

"Meer vrouwen dan men geneigd is te denken worden slachtoffers van mishandeling,' vertelde Marianne Bordes. In Amsterdam, waar de helft van de dames last heeft van straatintimidatie, zijn drie gebouwen in Oranjelicht gehuld. Maar de ernst kan oplopen van verbaal geuit seksisme tot fysiek geweld," meldt het comité.

Oranje is natuurlijk ook De kleur voor de Me-Too beweging, waarbij volgens ondergetekende elke tot vrouwen gerichte opmerking onder een vergrootglas ligt. Voorbij lijkt de tijd dat de bouwvakker redelijk probleemloos een passerende dame een ‘lekker stuk’ kon noemen of fluitend de schoonheid van bijvoorbeeld haar benen kon prijzen.

Ernstiger is het wel als mannen, vaak op de eigen partner (naar uit een uitzending van het tv-programma M bleek), lichamelijk geweld toepassen. Eén op de drie vrouwen maakt wereldwijd geweld me in haar leven, zegt Orange the World.

In Bovenkerk kon men ook horen dat studenten daartegen in verzet komen en dat ook vrouwen van wie dat nooit werd verwacht meer en meer dat soort acties toegeven en bespreekbaar maken. “Ik heb er ook me te maken gehad”, hoorde Ambagtsheer bij haar promotie- en informatiekraam op de markt van een keurige dame.

“Wij staan hier niet voor niks”, constateerde Floor Gordon bij de Urbanuskerk. “Het is een heel zwaar thema. Maar ik ben blij dat er steeds meer belangstelling voor komt. Aan Oranje the World doen nu al honderd landen me. Natuurlijk spelen ook ouders en opvoeders een belangrijke rol. Maar wij moeten allemaal attent zijn op signalen.”

Van alle raadsleden was alleen Stieneke Kruijer van GroenLinks er aanwezig.

DOOR: JOHAN TH. BOS  - AMSTELVEENBLOG -

ORANJE THE WORLD MELDT HET LICHAMELIJK GEWELD VAN MANNEN TEGEN VROUWEN... WAARTEGEN IN HONDERDEN LANDEN WORDT GEPROTESTEERD... EEN NIET MIS TE VERSTAAN SIGNAAL...

LICHAMELIJK GEWELD IN EEN RELATIE IS AFKEURENSWAARDIG EN GETUIGT VAN ONMACHT JEGENS ANDEREN... MAAR MAG NIET GEBRUIKT WORDEN OM ELK GOED BEDOELD MAAR ONHANDIG AANGEPAKT WISSEWASJE ONDER EEN VERGROOTGLAS TE LEGGEN...