• Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Addy Designer of Honour

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • GUESS Luxe collectie tassen imponeren

 • Sheila de Vries: Mexicaanse coutureshow

 • 'The Art of Perception'

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

27 Vluchtelingen verdronken in Het Kanaal

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT -26 November 2021 - Onder de 27 migranten die omkwamen nadat hun boot zonk in de buurt van het Franse Calais, bevnden zich 17 mannen en zeven vrouwen - van wie één zwanger was - en drie kinderen, heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin laten weten.

De Britse en Franse autoriteiten hadden een gezamenlijke zoek- en reddingsactie op touw gezet om nog overlevenden te vinden onder de migranten die via het Kanaal probeerden Groot-Brittannië te bereiken. Maar uiteindelijk zijn deze pogingen woensdag laat gestaakt, bevestigen de autoriteiten. Franse media berichten dat de doden vermoedelijk Iraakse of Iraanse Koerden waren. De oorzaak van het ongeval van woensdag bleef donderdag onbekend, maar reddingswerkers onthulden toen ze de lange opblaasbare boot bereikten die de migranten gebruikten, dat deze grotendeels leeggelopen was.

De rampzalige migratieramp op deze intensief gebruikte route komt op een moment dat duizenden mensen die op de vlucht zijn voor oorlog, vervolging en armoede West-Europese landen proberen te bereiken. De vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties UNHCR zei echter dat deze doden voorkomen hadden kunnen worden en riep op tot een gecoördineerde reactie om meer tragedies te voorkomen.
De Britse premier Boris Johnson en de Franse president Emmanuel Macron, die onder toenemende druk staan om op te treden, zeiden donderdag dat ze het erover eens zijn " al het mogelijke te moeten doen om de misdadige bendes hierachter te stoppen".

Hun plechtige belofte om mensensmokkel aan te pakken werd uitgesproken nadat de Franse politie aankondigde vijf arrestaties te hebben verricht in verband met de noodlottige overtocht van woensdag.

Johnson zei echter dat Frankrijk meer moet doen om migranten er van te weerhouden de oversteek te wagen. Macron antwoordde dat Groot-Brittannië moet "stoppen met het politiseren van de kwestie".

Hun gespannen discussies over migratie volgden op een meningsverschil tussen beide landen over visrechten na het recente vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie, bekend als "Brexit".

Maar de Britse minister van Binnenlandse Zaken, Priti Patel, meldde in een afzonderlijke verklaring dat ze opnieuw had aangeboden om samen met Frankrijk patrouilles uit te voeren om de toestroom van migranten een halt toe te roepen.

De slachtoffers maken onderdeel uit van de grote groep van 31.500 vluchtelingen die sinds het begin van het jaar naar Groot-Brittannië probeerden te komen, aldus de Franse autoriteiten.

Duizenden mensen daarvan zijn vanuit zee gered.

27 VLUCHTELINGEN VOOR OORLOG, VERVOLGING EN ARMOEDE VERDRONKEN IN HET KANAAL... WAARONDER EEN ZWANGERE VROUW  EN DRIE KINDEREN...