• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Nederlandse vredesactivist Mient Jan Faber overleden

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - AMSTERDAM - Vredesactivist Mient Jan Faber, die de stem werd van de Nederlandse kerken die tegen kernwapens waren, is op 81-jarige leeftijd overleden, werd zondag bevestigd door vredesgroep Pax. Meer details over zijn dood werden niet onmiddellijk bekend gemaakt.

Faber werd bekend als de drijvende kracht achter Europa's grootste demonstraties tegen kernwapens tijdens de Koude Oorlog in de turbulente jaren tachtig. Hij organiseerde de protesten als algemeen secretaris van het Interkerkelijk Vredesberaad (IKV), een door de kerk gesteunde groepering die later met Pax Christi fuseerde tot Pax.

De recht-door-zee Faber stond mede aan de wieg van de IKV-campagne tegen kernwapens met de bekend geworden slogan: "Help de wereld van kernwapens af, begin in Nederland!" Hij lanceerde twee nog niet eerder vertoonde rally's op 21 november 1981 in Amsterdam en 29 oktober 1983 in Den Haag, waaraan honderdduizenden mensen deelnamen.

Critici bestempelden Faber wel als "vriend" van de toenmalige Sovjet-Unie, maar tegenover een verslaggever van Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant wees hij op zijn uiterst moeizame relaties met de communistische regeringen van satellietstaten van de Sovjet Unie. De communisten veroordeelden Faber en zijn medewerkers voor het zoeken van toenadering tot andersdenkende organisaties zoals "Charta '77" in Tsjecho-Slowakije en "Zwaarden in ploegscharen" in Oost-Duitsland.

In de tijd dat Faber zich concentreerde op wereldvredesinitiatieven, vertelde hij aan Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant dat hij ontroerd was door het "diepe geloof en de Bijbelse kennis" van zijn geestelijk gehandicapte broer, die eerder overleed.

Mient Jan Faber werd op 14 december 1940 in het Nederlandse Coevorden geboren als één van de zes kinderen in een gereformeerd gezin. De Nederlander werd door zijn vader -een ambtenaar en een ouderling binnen de kerk- geïnspireerd om abstracte wiskunde te studeren aan de Vrije Universiteit. Maar zijn zoektocht naar vrede in de wereld zorgde ervoor dat hij vanaf 1974 toetrad en leiding gaf aan het IKV.

Fabers leven werd getekend door veel opschudding toen er in 2002 een conflict ontstond tussen hem en het IKV-bestuur over de oorlog in Irak, waardoor hij in 2003 moest opstappen.

Daarna werd hij bijzonder hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU), die in 1880 door een groep calvinisten onder leiding van Abraham Kuyper als de eerste protestantse universiteit in Nederland werd opgericht. Tot 2012 bekleedde hij de leerstoel ´Betrokken burgers in oorlogstijd´, ironisch genoeg gefinancierd door het IKV.

Daarnaast was hij ook bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Houston in de Verenigde Staten.

Faber schreef vijf boeken, waaronder één over de Bosnische stad Srebrenica, bekend van het bloedbad van Srebrenica. Zo'n 8.000 moslimmannen en -jongens werden vermoord door binnenvallende Servische troepen nadat Nederlandse VN-vredeshandhavers het gebied verlaten hadden.