• Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • 'The Art of Perception'

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Spencer Tweeling showt Chopard

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • MEESTERLIJK met Nederlands Paviljoen viert 6de Editie

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Presbyteriaanse Kerk noemt Israël 'apartheidsstaat'

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 3 juli 2022 - WASHINGTON - De Presbyteriaanse Kerk van de Verenigde Staten van Amerika heeft Israël bestempeld als "een apartheidsstaat" en vergelijkt de behandeling van de Palestijnen met de Nazi volkerenmoord van de Joden.

Het kerkgenootschap, dat beweert meer dan 1,7 miljoen leden te hebben, legde de verklaring af in controversiële resoluties over Israël die vrijdag door Worthy News werden ingezien. Ze wezen 15 mei ook aan als de jaarlijkse Palestijnse Herdenkingsdag van de Nakba, ter herdenking van "de tragedie" in 1948 toen meer dan 750.000 Palestijnen "werden verdreven vanwege de oprichting van Israël."

Voorts eiste de Presbyteriaanse Kerk van de VS dat Israël de Joden zou verbieden de Tempelberg te bezoeken. De kerk verwierp "de leer van het christelijk zionisme dat naar afgoderij en ketterij neigt." Van de 31 stemgerechtigde leden stemden er 28 in met de apartheidsresolutie, waarin werd gesteld dat Israël "twee soorten wetten opstelde, één voor Israëliërs en één voor Palestijnen, die Israëlische Joden een voorkeursbehandeling zouden verlenen en de Palestijnen onderdrukken".

De resolutie vergeleek Israël met nazi-Duitsland. "Na de Tweede Wereldoorlog, toen de gruwelen van de nazi-holocaust aan het licht kwamen, zeiden Joden wereldwijd: 'Dit nooit meer.' Veel christenen over de hele wereld schaamden zich vanwege hun stilzwijgen tijdens de jaren 1930 toen Joden in Duitsland speciale pasjes kregen om hun godsdienst aan te duiden, hun bedrijven werden gesloten, hun land werd onteigend en zij gedwongen werden in getto's te leven", zo memoreerde de resolutie.

Maar "ook christenen zwoeren dat zij nooit meer zouden zwijgen als een regering wetten aannam die de overheersing van een etnische groep over een andere etnische groep vaststelde en handhaafde door systematische scheiding, onderdrukking en ontzegging van undamentele mensenrechten. Stilzwijgen tegenover het kwaad was toen verkeerd, en is ook nu verkeerd", aldus de verklaring, die verwijst naar Israël.

De andere resolutie, waarin 15 mei werd uitgeroepen tot Palestijnse Nakba-herdenkingsdag, werd unaniem aangenomen. Ondanks kritiek zei het Kerkelijk Comité voor Internationale Betrokkenheid dat het doorging met de Israel resoluties om " het gebed voor de vrede op te heffen " en " solidariteit te betuigen met hen die lijden onder de bezetting ".

Maar de Philos Action League, een christelijke groep die antisemitisme bestrijdt, drong er bij de Presbyteriaanse kerkgroepleden op aan om de resoluties te verwerpen omdat ze "zullen bijdragen" aan het "stijgende" tij van antisemitisme in de Verenigde Staten.

Arsen Ostrovsky, de CEO van The International Legal Forum belangengroep, deelde deze bezorgdheid. Hij noemde speciaal de resolutie waarin Israël tot apartheidsstaat wordt verklaard. "Deze resolutie van de Presbyteriaanse Kerk, met haar overvloed aan antisemitische boodschappen, overschrijdt alle aanvaardbare grenzen," zei hij. Ostrovsky waarschuwde dat de verklaring "afglijdt naar een regelrechte Jodenhaat, die alleen maar zal aanzetten tot verder geweld tegen Joden."

Hij voegde eraan toe dat "door het maken van dergelijke immorerele beschuldigingen en het betreurenswaardige beroep op de Holocaust door de vergelijking daarvan met het hedendaagse Israëlische beleid, pleegt de Presbyteriaanse Kerk een directe en flagrante schending van de volgens de International Holocaust Remembrance Alliance werkende definitie van antisemitisme."

Hij zei dat het " de wereldwijd aanvaarde definitie van modern antisemitisme nog eens benadrukt, zelfs in de Verenigde Staten."