• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

VN-chef vreest "nucleaire zelfmoord" in Oekraïne

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 9 augustus 2022 - KYIV - Secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres wil dat internationale inspecteurs toegang krijgen tot een enorme kerncentrale in het door oorlog verscheurde Oekraïne, en zegt dat een aanval op de nucleaire site "zelfmoord" is.

Hij sprak terwijl Oekraïne en Rusland elkaar beschuldigden van beschietingen van Europa's grootste atoomcentrale in de zuidoostelijke Oekraïense stad Zaporizja. De Oekraïense autoriteiten beweerden dat delen van de kerncentrale ernstig zijn beschadigd en dat er een verhoogd risico is op brand en straling. Enerhoatom, het Oekraïense staatsbedrijf voor kernenergie, zei dat 500 Russische soldaten ter plaatse zijn, gesteund door raketwerpers, ondanks de VN-waarschuwingen voor een nucleaire ramp.

De Oekraïense autoriteiten meldden dat delen van de kerncentrale ernstig beschadigd zijn en dat er een verhoogd risico is op brand en straling. Russische troepen hebben de kerncentrale sinds maart bezet. De Verenigde Staten hebben Rusland ervan beschuldigd de nucleaire site te gebruiken om zijn strijdkrachten af te schermen.

Moskou heeft ontkend dat het iets verkeerd heeft gedaan. De gemelde botsingen rond de site hebben de Internationale Organisatie voor Atoomenergie (IAEA) ertoe aangezet te waarschuwen voor "het zeer reële risico van een nucleaire ramp".

Guterres deelde de bezorgdheid van de nucleaire waakhond van de VN en zei dat IAEA-inspecteurs toegang moeten krijgen tot de atoomcentrale in Zaporizja. "Elke aanval op een kerncentrale is zelfmoord. Ik hoop dat er een einde komt aan deze aanvallen, en tegelijkertijd hoop ik dat de IAEA toegang krijgt tot de centrale", zei hij maandag.

Guterres sprak in Japan, waar hij in het weekend Hiroshima bezocht om de 77e verjaardag te herdenken van 's werelds eerste atoombom, die 140.000 doden tot gevolg had.

Het Amerikaanse leger bombardeerde Hiroshima op 6 augustus 1945, gevolgd door het bombardement op Nagasaki op 9 augustus van dat jaar, waarbij meer dan 75.000 mensen omkwamen. Japan gaf zich zes dagen later over, waarmee een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog.

Nu Oekraïne in oorlog is, wil Guterres een nieuwe kernramp voorkomen, die veel mensen in Europa en daarbuiten zou kunnen treffen.

Ondanks de toenemende bezorgdheid over de nucleaire gevaren rond de Russische invasie in Oekraïne, was er ook hoopvol nieuws: Vanuit de havens aan de Zwarte Zee in Oekraïne zijn nog twee schepen met graan vertrokken, waarmee het totaal op tien komt sinds het eerste schip vorige week is vertrokken.

Dit maakt deel uit van een overeenkomst over een veilige graanexport over zee met Rusland, die tot stand is gekomen via bemiddeling van de VN en Turkije dankzij de pogingen om een groeiend aantal hongerige mensen te voeden.

ANTÓNIO GUTERRES WAARSCHUWT VOOR EEN NUCLEAIRE RAMP...

WAT GEZIEN HET RISICO WAT SOMS VEEL TE MAKKELIJK GENOMEN WORDT LANG NIET DENKBEELDIG IS...