• Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Couturier Zyanya Keizer BINHE en haar Team

 • MEESTERLIJK met Nederlands Paviljoen viert 6de Editie

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Spencer Tweeling showt Chopard

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 8 :
Grote Nederlandse financiële reserves nog steeds aanwezig– corruptie – Onderdrukte media en ondernemersprotesten Hongarije – Denk wat je wilt - Verwarring over inclusiviteit of … genderisme in de overdrive?

PodCast 9 :
Omgekeerde vlag – tragiek voor vaderlandse boerenstand – boerenondernemers met grote investeringen in crisis - dierenliefde of vegan - voor of tegen stikstofbeleid van het kabinet – wanhopig tekort aan huizen en bouwgrond – Issues rond moeilijke mensen als grensoverschrijders..

VN-chef vreest "nucleaire zelfmoord" in Oekraïne

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 9 augustus 2022 - KYIV - Secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres wil dat internationale inspecteurs toegang krijgen tot een enorme kerncentrale in het door oorlog verscheurde Oekraïne, en zegt dat een aanval op de nucleaire site "zelfmoord" is.

Hij sprak terwijl Oekraïne en Rusland elkaar beschuldigden van beschietingen van Europa's grootste atoomcentrale in de zuidoostelijke Oekraïense stad Zaporizja. De Oekraïense autoriteiten beweerden dat delen van de kerncentrale ernstig zijn beschadigd en dat er een verhoogd risico is op brand en straling. Enerhoatom, het Oekraïense staatsbedrijf voor kernenergie, zei dat 500 Russische soldaten ter plaatse zijn, gesteund door raketwerpers, ondanks de VN-waarschuwingen voor een nucleaire ramp.

De Oekraïense autoriteiten meldden dat delen van de kerncentrale ernstig beschadigd zijn en dat er een verhoogd risico is op brand en straling. Russische troepen hebben de kerncentrale sinds maart bezet. De Verenigde Staten hebben Rusland ervan beschuldigd de nucleaire site te gebruiken om zijn strijdkrachten af te schermen.

Moskou heeft ontkend dat het iets verkeerd heeft gedaan. De gemelde botsingen rond de site hebben de Internationale Organisatie voor Atoomenergie (IAEA) ertoe aangezet te waarschuwen voor "het zeer reële risico van een nucleaire ramp".

Guterres deelde de bezorgdheid van de nucleaire waakhond van de VN en zei dat IAEA-inspecteurs toegang moeten krijgen tot de atoomcentrale in Zaporizja. "Elke aanval op een kerncentrale is zelfmoord. Ik hoop dat er een einde komt aan deze aanvallen, en tegelijkertijd hoop ik dat de IAEA toegang krijgt tot de centrale", zei hij maandag.

Guterres sprak in Japan, waar hij in het weekend Hiroshima bezocht om de 77e verjaardag te herdenken van 's werelds eerste atoombom, die 140.000 doden tot gevolg had.

Het Amerikaanse leger bombardeerde Hiroshima op 6 augustus 1945, gevolgd door het bombardement op Nagasaki op 9 augustus van dat jaar, waarbij meer dan 75.000 mensen omkwamen. Japan gaf zich zes dagen later over, waarmee een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog.

Nu Oekraïne in oorlog is, wil Guterres een nieuwe kernramp voorkomen, die veel mensen in Europa en daarbuiten zou kunnen treffen.

Ondanks de toenemende bezorgdheid over de nucleaire gevaren rond de Russische invasie in Oekraïne, was er ook hoopvol nieuws: Vanuit de havens aan de Zwarte Zee in Oekraïne zijn nog twee schepen met graan vertrokken, waarmee het totaal op tien komt sinds het eerste schip vorige week is vertrokken.

Dit maakt deel uit van een overeenkomst over een veilige graanexport over zee met Rusland, die tot stand is gekomen via bemiddeling van de VN en Turkije dankzij de pogingen om een groeiend aantal hongerige mensen te voeden.

ANTÓNIO GUTERRES WAARSCHUWT VOOR EEN NUCLEAIRE RAMP...

WAT GEZIEN HET RISICO WAT SOMS VEEL TE MAKKELIJK GENOMEN WORDT LANG NIET DENKBEELDIG IS...