• Koos Van der Wal: de Friese hoedenontwerper

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Chopard presenteert Red Carpet Collectie 2023

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 10 :
Koffers net uitgepakt - snelle boodschap - vlieg terug, verdrietige reden, pubgesprek, irritante Nederlandse betaalregeltjes, steeds die afvalbakterreur, kunstmuseum en genderdiscussie in preutse generatie, - wat is liefde - minderhedenbluf tegenover wegdromende meerderheid, gebrek aan romantiek, commoties in relaties door robottisme naast nieuwe ontwikkelingen.

PodCast 11 :
Mogen meedoen aan 5-delige VPRO-documentairereeks Trappers, hoofdfiguur Stanley directeur bikersbedrijf, een sociaal ingesteld koeriersbedrijf, emotionele karakteristiek van gehandicapten met veel doorzettingsvermogen, koeriers van een diverse nieuwe jonge generatie zijn alert op actualiteit en verschil in financiële beloning in de maatschappij. Reacties en meningen - het slavernijverleden - staatkundige excuses - emoties die doorwerken - herstelbetalingen, vegapraat.

Tentoonstelling The Future Of Fashion

  The Future of Fashion toont beeldmakers die tegenwicht bieden aan de mode-industrie. Van 28 oktober tot en met december 2022 toont de Illustratie Ambassade op de Westergas in Amsterdam de tentoonstelling ‘The Future of Fashion’. Zeven beeldmakers tonen een nieuw perspectief op de huidige mode-industrie. Met werk van Iris van Wees / Orthodoxx, Nadie Borggreve, The New Originals, Jan van Esch, Loes Faber, Soraya Basiran en ANA collectives.

De zeven geselecteerde beeldmakers, die zich op het overlappende gebied van mode en kunst bevinden, dagen de mode-industrie uit op het domein van equality, sustainability en digital identity. Ze dragen bij aan de groeiende bewustwording over ons huidige schadelijke systeem en geven vorm aan verandering.

Om tot een eerlijk modesysteem te komen, dienen radicale gelijkheid en evenwichtige machtsverhoudingen centraal te staan. Modemerk The New Originals denkt buiten de kaders en vrij van grenzen. Zij ontwerpen kledingstukken met een verhaal en werken hierbij vanuit een collectief. Op die manier geloven ze dat iedereen, ongeacht hun achtergrond, hun creatieve potentieel kan bereiken.

Naast bewuste consumptie zijn duurzame productietechnieken en recycling van belang voor een gezond modesysteem. Multidisciplinair kunstenaar en modeontwerper Nadie Borggreve maakt kleurrijke tapijten en draagbare textielwerken van hergebruikte materialen.
Ze geeft een tweede leven aan oude textiel en wol door deze te verven en verwerken in haar ontwerpen. Zo onderzoekt ze nieuwe manieren van duurzame productie en speelt ze met de notie van klassieke modecollecties.

Bij het vormen van een kritische houding tegenover ons huidige modesysteem vormen innovatieve technieken de sleutel. Virtuele modeontwerper Iris van Wees maakt vanuit haar digitale modebureau Orthodoxx kledingstukken in Augmented Reality. Met haar virtuele kledingstukken, face filters en ontwerpen creëert ze een nieuwe beleving van mode die toegankelijk is voor een groot publiek.

In onze tijd kiezen mode-ontwerpers, -beschouwers en -kunstenaars er steeds vaker voor geen onderdeel te willen uitmaken van dit systeem. Die bewustwording en de persoonlijke keuze die je hierin als individu hebt, worden onderstreept door de kunstenaars en illustratoren uit de expositie ‘The Future of Fashion’.

Bij het vormen van een kritische houding tegenover ons huidige modesysteem vormen innovatieve technieken de sleutel. Virtuele modeontwerper Iris van Wees maakt vanuit haar digitale modebureau Orthodoxx kledingstukken in Augmented Reality. Met haar virtuele kledingstukken, face filters en ontwerpen creëert ze een nieuwe beleving van mode die toegankelijk is voor een groot publiek.

Programma Meterhuis:
28 oktober 2022, 17:00 — Opening expositie door Willa Stoutenbeek van W. Green, gastcurator van de expositie: Marian Duff van OSCAM en een performance door Loes Faber.

De expositie ‘The Future of Fashion’ is van 28 oktober t/m december 2022 te zien in het Meterhuis op de Westergas in Amsterdam. De expositie is een samenwerking tussen de Illustratie Ambassade en OSCAM.