• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Designers Schueller De Waal over Mode en Therapie

  "Schoonmaken (in) Haute Couture," is volgens het ontwerpersduo Schueller De Waal een bewust gekozen modeprexzsentatie als tussenstap op weg naar een belangrijk en veelomvattend proces. Het gaat om een transitie naar een andere manier van denken en omgaan met mode en kleding in zomer 2019. Een therapeutisch vernieuwende presentatie waardoor daar op een verfrissende andere sociale manier naar gekeken wordt.

Hiervoor werd tijdens de nieuwe coutureweek van deze zomer in Parijs naar samenwerking gezocht met lokale NGO's (PikPik Environnement, Green Bird Paris) die voorlichting geven over afvalscheiding en bewust rekening houden met het zo goed mogelijk onderhoud van de stad. Ook modeprofessionals als stylisten, modejournalisten, enz. blijken de transitie-missie graag te ondersteunen.

Voor deze super-schoonmaak-modeshow in Parijs kleedde de SDW Studio een gevarieerde groep mensen in een gevarieerde reeks van schoonmaakuniformen. Ook werd het begrip 'Nest' geintroduceerd wat de gemeenschappelijke reiningingssessie op een ander level zou plaatsen. In plaats van een locatie te veranderen om daareen modeshow te kunnnen organiseren vindt de modeshow nu buiten plaats.

Voor de getoonde collectie schoonmaakuniformen hergebruikt het modeduo Schueller De Waal een reeks multi-inzetbare reinigingsuniformen gemaakt volgens opnieuw bruikbare bekende vormgeving en benut daarbvoor overgebleven of hergebruikte restanten van stoffen etc.

Basis van de collectie vormt de herhaling van een enkelvoudig silhouet. Werkkleding geïnspireerd door waarvoor het concreet bedoeld is. Met als symbolische betekenis van het 'oprollen van de mouwen' om goed te kunnen werken wat de look en feel van de collectie bepaalt. Door riem- of ceintuurconstructies kunnen de uniformen op verschillende manieren gedragen worden, waardoor dan verschillende looks of silhouetten ontstaan binnen een unieke stijl.

De overalls zijn gemaakt van patchworks van oude stoffen en oude collectiestukken. Om de eclectische mix van stoffen toch een uniforme uitstraling te geven heeft het duo samengewerkt met textielkunstenaar Aliki van der Kruijs. Haar onderzoeksproject 'Afterseason' onderzocht of er nieuwe kansen lagen voor afvalinkt uit de textieldrukindustrie. Samen voorzagen zij een airbrushed laagje paars pigment op de uniformen van een reeks prints. Daarbij werd zoveel mogelijk elke verspilling van grondstoffen vermeden.

Om het pigment op de stoffen te fixeren werd daarop een reflecterende coating aangebracht, die doet denken aan de reflecterende details van de uniformen van de afvalophalers. Ook wanneer er bij slecht of géén licht foto's met flitslicht worden gemaakt xijn de silhouetten van de dragers van de fashionoveralls overal meteen zichtbaar.

Een bijbehorende wrange interpretatie van 'schoonmaakkleding' is te zien in de 'couture' stukken van non-woven schoonmaakdoek in typerend roze en geel. De t-shirts met het logo van de non-profit organisatie, die normaal gesproken als uniform gedragen worden tijdens hun activiteiten, zijn voorzien van shirtdetails van

Schuellerm De Waal. Kledingstukken uit eerdere RTW-collecties zijn versneden en vermaakt in schortachtige vormen. Daarbij wordt werkkleding soms met luxe stofdelen gecombineerd. .
Omdat de gebruikte couturestoffen vaak alleen maar voorbeeldcoupons of restjes waren, niet genoeg om volledige kledingstukken van te maken, zijn bepaalde stoffen nagemaakt met kantoor- en huishoudelijke materialen. Aluminiumfolie vernieuwt bijvoorbeeld een metalen brokaatstof markeerstiften worden gebruikt om de patronen van een bloemenjacquard opnieuw te tekenen. Samengebonden zijden organza-resten zorgen voor een sculpturaal effect. designelementen.

Bij de meeste schoonmaakuniformen worden stevige en duurzame veiligheids- en werkschoenen gedragen van het Nederlandse merk EMMA Safety Footwear. Niet ongenoemd mag blijven schoenontwerper Marko Bakovic die voor accenten in couturesfeer zorgde.

...SUPER SCHOONMAAK MODE SHOW VAN SCHUELLER DE WAAL REINIGT DE PARIJSE STRATEN...

FOTO: PETER STIGTER