• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Europa en VS: meer sancties tegen Iran, Israel gewaarschuwd

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 24 april 2024 - JERUZALEM – De Verenigde Staten en Europese bondgenoten leggen nieuwe sancties op aan Iraanse militaire leiders en wapenfabrikanten om Iran te straffen voor zijn raket- en drone-aanval op Israël van 14 april, maar ze dringen er bij de Joodse natie op aan om geen krachtige wraak te nemen uit angst voor een bredere oorlog. De voorzitter van de Europese Raad Charles Michel noemde extra "Sancties een duidelijk signaal dat we willen afgeven: We moeten Iran isoleren." Hij zei dat de details in de komende dagen bekend zouden worden gemaakt.

De aankondiging van Michel kwam echter kort nadat de ministers van Buitenlandse Zaken van Groot-Brittannië en Duitsland Israël hadden bezocht om aan te dringen op terughoudendheid in een reactie op de aanval van Iran. De Britse en Duitse ministers van Buitenlandse Zaken, David Cameron en Annalena Baerbock, hebben woensdag een bezoek gebracht aan Israël om aan te dringen op terughoudendheid in een reactie op de aanval van Iran.

Toch zei Netanyahu na de bijeenkomst dat hij, hoewel hij “allerlei suggesties en adviezen” op prijs stelde, “heel duidelijk te willen maken: wij zullen onze eigen beslissingen nemen, en de staat Israël zal alles doen wat nodig is om zichzelf te verdedigen.” Tot nu toe zou Israël een luchtaanval hebben gelanceerd op een militaire basis in Iran met raketten die de Iraanse radar kunnen ontwijken. Ze richtten zich op een cruciaal onderdeel van het luchtverdedigingssysteem dat de nucleaire faciliteiten van Iran beschermt, aldus Israëlische bronnen. De luchtaanval in centraal Iran trof een locatie in de buurt van de stad Isfahan, onderdeel van een netwerk dat de nabijgelegen Iraanse kerncentrale Natanz beschermt, comstateerde Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.

Israël had eerder gewaarschuwd dat het Iran niet zal toestaan kernwapens te ontwikkelen, hoewel de Islamitische Republiek beweert dat zijn nucleaire programma ‘vreedzaam’ is.

Toch suggereren Amerikaanse en Europese functionarissen dat ze hopen dat hun sancties Israël zullen aanmoedigen de vergeldingsmaatregelen tegen Iran niet op te voeren. Teheran heeft tot nu toe gezegd dat de Israëlische aanval slechts beperkte schade aan de infrastructuur heeft toegebracht.

Ambtenaren van het Witte Huis zeiden dat de Amerikaanse sancties gericht zijn op leiders en entiteiten die verbonden zijn met de Islamitische Revolutionaire Garde, het Iraanse Ministerie van Defensie en de raket- en droneprogramma’s van de Iraanse regering. De sancties zijn er ook op gericht om de export van de Iraanse staalindustrie, die Teheran miljarden dollars aan inkomsten oplevert, te blokkeren, meldden ze.

“Ik heb mijn team, inclusief het ministerie van Financiën, opdracht gegeven om door te gaan met het opleggen van sancties die de Iraanse militaire industrie verder degraderen”, zei president Joe Biden in een verklaring. “Laat het duidelijk zijn voor iedereen die de aanvallen van Iran mogelijk maakt of ondersteunt: de Verenigde Staten zijn toegewijd aan de veiligheid van Israël.”

Groot-Brittannië zei dat het sancties heeft opgelegd aan zeven mensen en zes entiteiten die verband houden met de regionale militaire activiteiten van Iran en de aanval op Israël, die premier Rishi Sunak een “roekeloze daad en een gevaarlijke escalatie” noemde. “Deze sancties – aangekondigd samen met de VS – laten zien dat we dit gedrag ondubbelzinnig veroordelen, en ze zullen het vermogen van Iran om de regio te destabiliseren verder beperken”, zei Sunak in een verklaring. De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Israel Katz, verwelkomde de nieuwe sancties.

“Dit is onze kans om een mondiaal front en een regionale coalitie tegen Iran te vormen, samen met de VS, de EU en gematigde Arabische staten, om de slangenkop die de mondiale stabiliteit bedreigt een halt toe te roepen”, schreef Katz op sociale media. “We moeten Iran nu stoppen voordat het te laat is.” Maar critici waarschuwen dat de sancties de militaire activiteiten van Iran, die ondanks honderden westerse sancties zijn voortgezet, deels door illegale olietransporten, niet zullen beteugelen.

Het was ook verre van duidelijk dat de sancties Israël ervan zouden overtuigen Iran niet verder aan te vallen als vergelding voor de aanval van deze maand.

Afgelopen oktober kondigde de regering-Biden soortgelijke sancties aan tegen de Iraanse drone- en raketprogramma’s, waarvan ambtenaren beweerden dat ze gericht waren op het ‘frustreren’ van het vermogen van Iran om de wapens te produceren die het gebruikte om Israël te raken.

Israël en zijn bondgenoten schoten zo’n 99 procent van hen neer, bevestigden verschillende veiligheidsbronnen