• Koos Van der Wal: de Friese hoedenontwerper

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Chopard presenteert Red Carpet Collectie 2023

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 10 :
Koffers net uitgepakt - snelle boodschap - vlieg terug, verdrietige reden, pubgesprek, irritante Nederlandse betaalregeltjes, steeds die afvalbakterreur, kunstmuseum en genderdiscussie in preutse generatie, - wat is liefde - minderhedenbluf tegenover wegdromende meerderheid, gebrek aan romantiek, commoties in relaties door robottisme naast nieuwe ontwikkelingen.

PodCast 11 :
Mogen meedoen aan 5-delige VPRO-documentairereeks Trappers, hoofdfiguur Stanley directeur bikersbedrijf, een sociaal ingesteld koeriersbedrijf, emotionele karakteristiek van gehandicapten met veel doorzettingsvermogen, koeriers van een diverse nieuwe jonge generatie zijn alert op actualiteit en verschil in financiële beloning in de maatschappij. Reacties en meningen - het slavernijverleden - staatkundige excuses - emoties die doorwerken - herstelbetalingen, vegapraat.

Silicon Valley Bank wordt verkocht aan First Citizens na bankrun

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 27 maart 2023 - NEW YORK -- De Amerikaanse Silicon Valley Bank, die instortte na een bankrun als gevolg van problematisch beleid, zal worden verkocht aan First Citizens BancShares Inc. (FCNCA), bevestigen verschillende bronnen. FCNCA is overeengekomen om Silicon Valley Bank te kopen, die door toezichthouders in beslag werd genomen na een run op de geldschieter.

De in Raleigh, North Carolina gevestigde geldschieter sloot een koop- en overnameovereenkomst voor alle deposito's en leningen van SVB, volgens een verklaring van de Federal Deposit Insurance Corp. "First Citizens Bank & Trust Co zal alle deposito's en leningen van Silicon Valley Bank (SIVB.O) kopen van de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC)," voegde de toezichthouder eraan toe in een verklaring.

Silicon Valley Bank stortte deze maand in, slechts enkele dagen nadat het aanzienlijke verliezen had aangekondigd, waardoor het een van de grootste bankfaillissementen in de VS sinds de Grote Recessie werd en de aanzet gaf tot een regeringsplan om depositohouders te beschermen. De sluiting bekroonde tumultueuze dagen voor SVB - een kredietverstrekker aan startende technologiebedrijven in een moeilijke tijd van inflatie en stijgende rente.

De problemen begonnen nadat het bedrijf had aangekondigd dat het $21 miljard aan effecten had verkocht met een verlies van $1,8 miljard en zou proberen $2,25 miljard aan kapitaal op te halen.

Analisten zeiden dat de hoge depositoverliezen de aanleiding vormden voor de stap bij de bank door een bredere neergang in de startersbranche.
Er waren echter ook tekenen van toenemende onzekerheid over het bancaire systeem.

Enkele dagen eerder kondigde de op cryptocurrency gerichte Silvergate Bank aan dat ze haar activiteiten op 8 maart zou stopzetten wegens verliezen in de kredietportefeuille.Twee dagen later, bij de aankondiging van een poging om kapitaal aan te trekken, vond de bankrun plaats bij de gigantische Silicon Valley Bank, waardoor deze bank instortte en die dag door toezichthouders onder toezicht werd gesteld.

Kort daarna sloot Signature Bank, een in New York gevestigde regionale bank die ook een leider werd in het lenen van cryptocurrency, plotseling haar deuren.

Terwijl de onrust zich verspreidde, bundelden 11 banken hun krachten om op 16 maart 30 miljard dollar te steken in First Republic Bank, een andere bank in moeilijkheden, om de uitstroom van depositohouders daar te stoppen. Ze wilden ook nerveuze consumenten en beleggers geruststellen.

Maar tegen die tijd was de instabiliteit van de banken in de Verenigde Staten ook internationaal doorgedrongen: het Zwitserse UBS wilde Credit Suisse overnemen om de ineenstorting te voorkomen van een instelling die te groot is om failliet te gaan.

De nachtelijke aankondiging dat SVB aan FCNCA zou worden verkocht, kwam vóór de marktopeningen in Europa en was bedoeld om de steeds onstabieler wordende banksector verder te stabiliseren.