• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Silicon Valley Bank wordt verkocht aan First Citizens na bankrun

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 27 maart 2023 - NEW YORK -- De Amerikaanse Silicon Valley Bank, die instortte na een bankrun als gevolg van problematisch beleid, zal worden verkocht aan First Citizens BancShares Inc. (FCNCA), bevestigen verschillende bronnen. FCNCA is overeengekomen om Silicon Valley Bank te kopen, die door toezichthouders in beslag werd genomen na een run op de geldschieter.

De in Raleigh, North Carolina gevestigde geldschieter sloot een koop- en overnameovereenkomst voor alle deposito's en leningen van SVB, volgens een verklaring van de Federal Deposit Insurance Corp. "First Citizens Bank & Trust Co zal alle deposito's en leningen van Silicon Valley Bank (SIVB.O) kopen van de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC)," voegde de toezichthouder eraan toe in een verklaring.

Silicon Valley Bank stortte deze maand in, slechts enkele dagen nadat het aanzienlijke verliezen had aangekondigd, waardoor het een van de grootste bankfaillissementen in de VS sinds de Grote Recessie werd en de aanzet gaf tot een regeringsplan om depositohouders te beschermen. De sluiting bekroonde tumultueuze dagen voor SVB - een kredietverstrekker aan startende technologiebedrijven in een moeilijke tijd van inflatie en stijgende rente.

De problemen begonnen nadat het bedrijf had aangekondigd dat het $21 miljard aan effecten had verkocht met een verlies van $1,8 miljard en zou proberen $2,25 miljard aan kapitaal op te halen.

Analisten zeiden dat de hoge depositoverliezen de aanleiding vormden voor de stap bij de bank door een bredere neergang in de startersbranche.
Er waren echter ook tekenen van toenemende onzekerheid over het bancaire systeem.

Enkele dagen eerder kondigde de op cryptocurrency gerichte Silvergate Bank aan dat ze haar activiteiten op 8 maart zou stopzetten wegens verliezen in de kredietportefeuille.Twee dagen later, bij de aankondiging van een poging om kapitaal aan te trekken, vond de bankrun plaats bij de gigantische Silicon Valley Bank, waardoor deze bank instortte en die dag door toezichthouders onder toezicht werd gesteld.

Kort daarna sloot Signature Bank, een in New York gevestigde regionale bank die ook een leider werd in het lenen van cryptocurrency, plotseling haar deuren.

Terwijl de onrust zich verspreidde, bundelden 11 banken hun krachten om op 16 maart 30 miljard dollar te steken in First Republic Bank, een andere bank in moeilijkheden, om de uitstroom van depositohouders daar te stoppen. Ze wilden ook nerveuze consumenten en beleggers geruststellen.

Maar tegen die tijd was de instabiliteit van de banken in de Verenigde Staten ook internationaal doorgedrongen: het Zwitserse UBS wilde Credit Suisse overnemen om de ineenstorting te voorkomen van een instelling die te groot is om failliet te gaan.

De nachtelijke aankondiging dat SVB aan FCNCA zou worden verkocht, kwam vóór de marktopeningen in Europa en was bedoeld om de steeds onstabieler wordende banksector verder te stabiliseren.