• 5-Sterren boetiekhotel ‘POST Rotterdam' in historisch postkantoor

 • Award voor coutureshow Addy van den Krommenacker

 • Nederlands Dans Theater 2 lanceert Settle for More

 • Olivia Colman won de Oscar voor haar hoofdrol in The Favourite

 • Vier Dutch Designbureaus naar National Museum of Qatar...

 • Fabienne Delvigne presenteert elegante couturehoeden

 • Couture Sheila de Vries voor 2019: Joie de Vivre

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Zondag 5 mei: JapFest op Circuit Zandvoort

  ZANDVOORT - Ook in 2019 vindt JapFest plaats op zondag 5 mei op Circuit Zandvoort met veel actie op het circuit en met de 2e ronde van Dutch Time Attack en tientallen deelnemers voor de Streetlegal Dragraces op de 1/4 Mile.Op de showpaddock na de tunnel een vol programma met de Best of Show Battle. Met wederom een extra showpaddock voor de tunnel rechts! Daar ook een Music Stage met de populaire Rev Battle en een geheel vernieuwde Burnout Madness.

Wie zich nu aanmeldt voor programma-onderdelen krijgt korting. En voor de jaarkalender geldt: zondag 6 oktober doet JapFest ook het TT Circuit Assen aan, dus wederom dubbel plezier in 2019! Met meer dan 1.000 auto's uit de clubscene, een bedrijvenstraat en diverse activiteiten op de paddock en de baan worden alle takken van deze wereld vertegenwoordigd.

Dit seizoen vindt er een geheel nieuwe Burnout Madness plaats. Nog meer show en nog meer spektakel met Burnout Master Leo Honders. Nieuw is ook de Burnout Academy waar bezoekers zelf in een auto kunnen plaatsnemen en het “burnen” kunnen gaan leren!

Streetlegal Dragraces ¼ Mile? Proef de sfeer en ruik het rubber tijdens deze uitdaging. Hier zullen 80 van de allersnelste straatauto’s en 25 motoren (alleen Japanse merken) van Nederland, België en Duitsland de strijd aangaan op de 1/4 mile (402 meter). Deze vorm van legale straatraces zijn al jaren een van de grootste trekpleisters. De tijdmeting is in handen van de crew van de DHRA.

Dutch Time Attack : Van beginners tot de bekende coureurs. Allemaal komen ze je voorbijgeflitst in een poging de snelste rondetijd te zetten! Tijdens deze strijd om de snelste rondetijd te halen wordt er in verschillende klassen gestreden om de winst. De strijd gaat in drie fasen; de warm-up, de kwalificaties en de finale, waarbij het aankomt op stuurmanskunst. Als er één opwarmronde (inlap) is gereden wordt de ‘vliegende’ ronde (flyinglap) ingegaan. Dan moet het gebeuren. Hier gaat het om. Deze tijd staat en elke fout, hoe klein ook, wordt afgestraft! Tijdens het JapFest wordt de 2e ronde georganiseerd voor het kampioenschap en staat open voor alle merken.

De clubs zijn zeer belangrijk voor het JapFest. Een groot deel van de paddock wordt ingericht voor circa 100 merken- en autoclubs. Zij geven de Nederlandse performance en styling scene weer door meer dan 1.000 clubauto’s rijkelijk te showen. Rijd je Mazda, Subaru, Nissan, Honda, Toyota, Mitsubishi, Suzuki of Daihatsu? Dan ben je van harte welkom op de paddock van het Japanse Autosport Festival.

Ook dit jaar getuige zijn van de strijd om de mooiste getunede auto? Volg het tijdens de Best of Show Battle, volgens een geheel nieuw concept. Met prijzen in verschillende categorieën en de eretitel “Best of Show”.

Ook dit jaar zul je diverse performance-, tuning- en stylingspecialisten bij elkaar verzameld zien. De bedrijvenstraat is daarom 'the place to be' voor de laatste trends, interessante aanbiedingen en voor waardevol advies van de specialisten.

Meer info over openingstijden en toegangsprijzen etc. op japfestandvoort/nl