• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Ondernemer door krakers uit pand gejaagd

  AMSTERDAM - Naar aanleiding van het item dat AT5 maakte over de kraak van een pand in Westpoort, hebben Forum voor Democratie en VVD in de raad vragen gesteld. Toen ondernemer Salih Ozcan vorige week terugkwam van vakantie, trof hij een groep van minstens veertig uitgeprocedeerde asielzoekers in zijn bedrijfspand aan.

De mannen behoren tot het We Are Here-collectief en toen Ozcan vandaag met hen wilde praten, stonden ze daar niet voor open. De groep wilde dat Ozcan het pand zou verlaten. AT5 was daarbij.

Dat de ondernemer uit zijn eigen pand is gezet, kan op verontwaardiging rekenen van zowel de VVD als Forum voor Democratie. De VVD laat weten dit volstrekt af te keuren. De partij schrijft dat een 'kraak met een brutaliteit als deze een gevolg is van het ontbreken van een antikraakbeleid door dit college. 'Hierdoor is er een situatie ontstaan waarin krakers zich gesterkt voelen om ongestraft landelijke wetgeving te negeren', redeneert fractievoorzitter Marianne Poot.

Ook Forum voor Democratie benadrukt de illegaliteit van kraken. Fractievoorzitter Annabel Nanninga vraagt of het stadsbestuur het met haar eens is dat kraken illegaal is en dat er na aangifte zo snel mogelijk ontruimd moet worden. Nanninga gaat nog een stapje verder, ook vraagt ze of het college van mening is dat 'krakers die hardwerkende ondernemers hinderen in hun werk, per omgaande moeten worden uitgezet en vervolgd'.

Poot maakt zich vooral zorgen om het vertrouwen van bewoners en ondernemers in het bestuur van Amsterdam, omdat het college zich volgens haar vooral bekommert om de rechten van de krakers. Ook wil de VVD weten hoeveel schade de krakers aan het pand hebben aangericht en vindt de partij dat het stadsbestuur die schade zou moeten verhalen op de krakers.

Wat bij Forum vooral in het verkeerde keelgat schiet, is het feit dat de krakers de politie hebben gebeld. 'Hoe beoordeelt het college het feit dat krakers, ofwel inbrekers, zich in Amsterdam volkomen in hun recht voelen staan om de politie te bellen terwijl ZIJ een misdrijf begaan?', merkt Nanninga op.

Nadat de brandweer heeft geconstateerd dat het pand brand-onveilig was is de krakersgroep vertrokken. De ondernemer kon zijn pand weer betrekken en trof daar veel schade aan die hij zelf weer zal moeten gaan herstellen.

Wat is hier aan de hand? Het zou te gek worden als je toch bedenkt dat je als je terugkomt van je vacantie en ziet dat je je eigen huis of je bedrijf niet meer in kan? Je kunt je wel voorstellen dat jarenlange leegstand wanhopig op zoek zijnde bewoners aantrekt maar deze ondernemer was gewoon met vacantie. Mag het even als je hard werkt?

Als dit bezetten van iemands huis- of bedrijfsruimte zo makkelijk blijft gaan door het onvermogen van een stad voor illegalen etc. andere woonruimte beschikbaar te stellen zullen mensen helemaal niet meer met vacantie kunnen gaan en moeten ze hun huis en bedrijf doorlopend bewaken.