• Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • MEESTERLIJK met Nederlands Paviljoen viert 6de Editie

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Couturier Zyanya Keizer BINHE en haar Team

 • Spencer Tweeling showt Chopard

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 8 :
Grote Nederlandse financiële reserves nog steeds aanwezig– corruptie – Onderdrukte media en ondernemersprotesten Hongarije – Denk wat je wilt - Verwarring over inclusiviteit of … genderisme in de overdrive?

PodCast 9 :
Omgekeerde vlag – tragiek voor vaderlandse boerenstand – boerenondernemers met grote investeringen in crisis - dierenliefde of vegan - voor of tegen stikstofbeleid van het kabinet – wanhopig tekort aan huizen en bouwgrond – Issues rond moeilijke mensen als grensoverschrijders..

Online thuisproeverij met verhalen makers

  De decembermaand krijgt dit jaar een andere invulling voor menig Nederlander. De diners, borrels en andere samenkomsten in het teken van de feestdagen worden vervangen door thuiszijn. Om thuisblijvers die tóch in de feeststemming willen komen tegemoet te komen, organiseert het Nationaal Jenevermuseum Schiedam een online festival. Op zaterdag 12 december krijgen fijnproevers de kans om kennis te maken met de verhalen achter de nog vrij onbekende (moutwijn)jenevers, gin en whisky’s.

De thuisproeverij staat niet alleen garant voor een thuisevent vol alcoholische versnaperingen. Hoofdstoker Rutger Vismans en andere veelbelovende distillateurs nemen fijnproevers live mee op ontdekkingstocht om de verhalen achter de dranken te ontrafelen. Tijdens de twee uur durende livestream proef je vanuit je eigen woonkamerals je je ervoor aanmeldt een selectie aan (moutwijn)jenevers, whisky en gin van opkomende distillateurs.

De deelnemende distillateurs komen uit alle windstreken van het land en zijn recent – na het volgen van de distillateursopleiding van SYNTRA in het Nationaal Jenevermuseum – een eigen distilleerderij begonnen. Via het Stokersfestival@home krijgen deze ‘startende stokers’ een podium om het persoonlijke verhaal achter het product te delen. Fijnproevers worden vanuit de branderij van het Jenevermuseum live meegenomen in de verhalen.

Eén van de deelnemers - tevens presentator van het Stokersfestival@home - is hoofdstoker van het Jenevermuseum Rutger Vismans. Een jaar terug heeft hij zijn moutwijnjenever op de markt gebracht. Rutger Vismans vertelt: ‘’Het thema van het Stokersfestival is dit jaar extra speciaal, namelijk het najagen van je dromen. Door corona verliezen velen hun baan en zijn velen genoodzaakt het roer om te gooien. Er is niets mooier om in de laatste maand van 2020 onze persoonlijke verhalen te delen en geïnteresseerden te inspireren om een eigen distillaat op de markt te brengen. Het kan namelijk een groot succes worden!''

Het Nationaal Jenevermuseum Schiedam is gevestigd in een voormalige moutwijnbranderij en distilleerderij in Schiedam. Vanwege de rijke jeneverhistorie is deze stad benoemd als jeneverhoofdstad van de wereld en wordt tegenwoordig ook steeds vaker ‘Distillers District’ genoemd.

Dat heeft te maken met de initiatieven die vanuit de traditionele branche worden genomen om nieuwe, smaakvolle jenevers (en gins) te ontwikkelen. In het museum zijn regelmatig jeneverstokers actief die museumbezoekers alle ins en outs bijbrengen van het jeneverstoken.

Stokersfestival@home 2020 Zaterdag 12 december 16.00 – 18.00 uur