• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

4 op de 10 Nederlanders beperken sociaal contact

  Een groot deel van de Nederlandse bevolking zag de zogenaamde ‘avondklokrellen’ niet aankomen, blijkt uit onderzoek vanonderzoeksbureau Kantar. Zo verwachtte slechts 15% van de Nederlanders voor het instellen dat de avondklok in Nederland zou leiden tot zeer veel problemen. Na de demonstraties van zondag op het Amsterdamse Museumplein en de rellen die daarop ontstonden – ook in andere steden – denkt bijna de helft van de Nederlanders dat het instellen van de avondklok tot zeer veel problemen in het land zal leiden (47%).

Kantar vroeg aan 1.203 Nederlanders wat zij van het instellen van de avondklok vonden. Het onderzoek startte op zaterdagochtend, de eerste dag van de avondklok, en liep tot afgelopen maandag. Aanvankelijk dachten veel Nederlanders dat het instellen van de avondklok wel tot incidenten (72%) maar niet tot zeer veel problemen zou leiden (15%). Dit beeld kantelde vanaf het moment dat op het Museumplein de demonstratie uit de hand liep en ook in andere steden rellen uitbraken.

Van de Nederlanders die na zondagmiddag de enquête invulde, verwachtte ineens de helft dat invoering van de avondklok tot zeer veel problemen zou leiden (47% - een stijging van 32 procentpunten). Er zijn nauwelijks Nederlanders die verwachten dat de avondklok niet tot problemen zal leiden (2%). Zeven op de tien Nederlandes zijn voorstander van de avondklok hoewel dit tbehoorlijk de vrijheid beperkt.

Uit het onderzoek blijkt namelijk dat er onder de Nederlandse bevolking brede steun is voor het instellen van de avondklok. Bijna zeven op de tien Nederlanders geven aan hier voorstander van te zijn (67%). De groep tegenstanders is met 19% van de bevolking overigens substantieel te noemen. Nog eens 13% neemt een meer afwachtende houding aan en geeft aan ‘niet voor of tegen’ de maatregel te zijn.

De steun is met 76% het grootst onder Nederlanders van 60 jaar en ouder. Onder jongeren van 18 tot en met 20 jaar is de steun niet groter of kleiner dan gemiddeld. Bestaat er dan geen twijfel over de effectiviteit van de maatregel?

Is de avondklok een effectief middel om het aantal corona besmettingen terug te dringen? Hierover bestaat twijfel. In derdaad. Zo geeft 29% aan dat de maatregel naar verwachting (zeer) weinig tot geen effect zal hebben op de afname van het aantal besmettingen, terwijl een iets kleinere groep verwacht dat de besmettingen door de avondklok wel zullen afnemen (26%).
De grootste groep neemt een tussenpositie in en verwacht dat de maatregel ‘niet veel, maar ook niet weinig’ effect op het aantal besmettingen zal hebben (40%). Vier op de tien Nederlanders beperken hun sociale contacten

De avondklok heeft als voornaamste doel het terugdringen van het aantal fysieke contacten tussen mensen. Ondanks deze doelstelling geeft 33% van de Nederlanders aan dat ze in dezelfde mate hun kennissen, vrienden en familie blijven bezoeken als voor de invoering van de avondklok. Wel geven ze aan wat vroeger naar huis te zullen gaan.

Ruim vier op de tien geven aan hun bezoeken wel te zullen beperken als gevolg van de invoering van de avondklok (44%). Een redelijk grote groep twijfelt en geeft aan op dit moment nog niet te weten of ze hun bezoeken zullen beperken als gevolg van de invoering van de avondklok (20%).

De helft ziet de avondklok niet als een beperking van de vrijheid. Onbegrijpelijk maar bijna de helft van de Nederlanders ziet de avondklok niet als een beperking van de vrijheid van het Nederlandse volk (49%). 60-Plussers zijn deze mening vaker dan gemiddeld toegedaan (63%).

Een derde van de Nederlanders ziet het instellen ervan juist wel als een fundamentele vrijheidsbeperking (31%). Zes op de tien Nederlanders geven tot slot aan dat de avondklok eerder had mogen worden ingevoerd (60%). Ook hier zijn het bovengemiddeld vaak 60-plussers die dit vinden (69%).

ILLUSTRATIE :EDGAR VOS