• Introdans ook nu volop in actie

 • 'Photographic Paintings'

 • Historische Modeshow Sheila de Vries

 • Hoeden van Fabienne Delvigne: verfijnde look

 • Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Amazon by Addy in Villa Maasdonk

 • Online thuisproeverij met verhalen makers

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

ZWART en Ongehoord Nederland hebben voldoende leden

  Omroep ZWART en Ongehoord Nederland zijn een stapje dichter bij toetreding tot het publieke bestel. Beide aspirant-omroepen hebben 50.000 betalende leden wat voldoende is volgens het Commissariaat voor de Media. Nieuwe omroepen die wilden toetreden tot het publieke bestel moesten voor 31 december 50.000 leden hebben. Zowel ZWART als Ongehoord Nederland lieten eerder al weten dat dat gelukt was.

Het Commissariaat voor de Media moest dat alleen nog controleren. ZWART en Ongehoord Nederland moeten ook aan allerlei andere voorwaarden voldoen. De NPO, de Raad voor Cultuur en het Commissariaat geven ieder een eigen advies aan mediaminister Arie Slob over de ingediende erkenningsaanvragen.

Het is goed dat struktureel alle stemmen mogen en kunnen worden gehoord en niet alleen een beperkt aantal omroepen die in een meer of minder beperkt kader de meningen van het publiek op relevante wijze beïnvloeden. "Lastposten" kunnen soms de zaak flink opschudden wat misschien niet voor iedereen die zich ook volledig inzet zo plezierig is.

Maar als de voorvechters van nieuwe omroepen even gewetensvol weten waar zij voor vechten hebben zij ook recht op hun eigen plek. Voorvechters die sterk naar buiten treden hoeven niet op elk vlak gewaardeerd te worden. Dat is dan jammer want het werkt niet mee om hun ideeën ongeschonden voor het voetlicht te brengen.
Ook worden zij onmiddellijk geframed of in de publiciteit geïsoleerd.

Soms gedragen zij zich dan bijna wanhopig vanuit een verlangen om maar gehoord te worden vanuit hun plan van aanpak wat maar steeds geboycot wordt. Maar al met al gaat het om de hoofdlijnen van hun visie. En als daar een grote doelgroep qua hoofdlijnen achter staat wordt het hoog tijd om hun ook aan het woord te laten.
Liefhebbers van de vrijheid van meningsuiting zouden dus niet steeds over kleine akkefietjes moeten vallen van voorvechters van nieuwe omroepen en nieuwe partijen maar ze met belangstelling moeten verwelkomen.

Media-minister Arie Slob besluit op basis van de verschillende adviezen vóór 1 augustus welke omroepen een erkenning en welke een voorlopige erkenning krijgen.

Het Commissariaat heeft ook de ledenaantallen van omroepen met een voorlopige erkenning en de overige omroepen gecontroleerd. AVROTROS, BNNVARA, KRO-NCRV, EO, Omroep MAX en VPRO hebben allemaal het minimum van meer dan 100.000 leden bereikt. WNL, PowNed en HUMAN hebben een voorlopige erkenning. Voor hen geldt een minimum van 50.000.

SYLVANA SIMONS HEEFT EEN DRIVE EN STRIJDT TEGEN VERBORGEN RACISME...