• Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Addy Designer of Honour

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • GUESS Luxe collectie tassen imponeren

 • Sheila de Vries: Mexicaanse coutureshow

 • 'The Art of Perception'

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Heldhaftige Iraanse feminist op Vrijdenkersfestival 2021

  AMSTERDAM - Op 30 oktober 2021 komt een van de belangrijkste vrouwelijke activisten van het moment naar Amsterdam. Tijdens het Vrijdenkersfestival vertelt Masih Alinejad in De Balie over haar strijd. Dat ze op de uitnodiging van de Balie ingaat, is niet vanzelfsprekend. Afgelopen juni nog probeerde vier leden van de Iraanse geheime dienst haar te ontvoeren in haar woonplaats New York.

Masih Alinejad verzet zich al geruime tijd tegen een Iraanse wet die vrouwen verplicht buiten de deur een hoofddoek te dragen. Die strijd voert ze noodgedwongen op afstand. Na kritische publicaties en projecten zag ze zich genoodzaakt haar geboorteland te verlaten.

Het is Alinejad te doen om keuzevrijheid, vertelde ze in 2018 aan Brandpunt+. ‘Ik wil niet dat vrouwen gedwongen worden om een hoofddoek te dragen. Maar ook niet er één af te doen. De geschiedenis heeft ons geleerd dat dwang niet werkt. Vrouwen zijn volwassen genoeg om zelf te beslissen wat ze op hun hoofd dragen.’

In 2014 begon ze een Facebook-pagina waarop Iraanse vrouwen foto’s plaatsen van hun haar zonder hidjab. De pagina kreeg meer dan een miljoen volgers en zette de kwestie in heel Iran hoog op de agenda. Het bracht haar en andere deelnemers in groot gevaar.

In 2017 begon ze daarom een andere protestactie: Witte woensdagen. Vrouwen protesteerden toen tegen de nog steeds geldende wetgeving door foto’s te delen waarop ze witte hoofddoeken dragen, in tegenstelling tot het voorgeschreven zwart.

Twee jaar later worden in Iran drie familieleden van haar gearresteerd in een poging haar tot zwijgen te intimideren. De Iraanse overheid liet weten elke vorm van contact met Alinejad te beschouwen als een strafbaar feit.

Afgelopen juli werden vier mannen gearresteerd en aangeklaagd voor een poging om Alinejad te ontvoeren in haar nieuwe woonplaats New York. Alle vier waren ze leden van de Iraanse geheime dienst. Met de verijdelde ontvoering zou Iran hebben geprobeerd ook andere critici in het buitenland dusdanig te intimideren dat ze voortaan zouden zwijgen.

DAT MASIH ALINEJAD ONDANKS DIT ALLES NAAR DE BALIE KOMT, ILLUSTREERT HAAR ONVERZETTELIJKHEID EN HELDENMOED... 

In de Balie kijkt men er naar uit haar te ontvangen. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van De Balie.

De Balie produceert programma’s over kunst, cultuur en politiek. De Balie heeft een vast team van professionele programmamakers die ruim baan bieden aan vrije geesten en nieuwe denkbeelden.

Meer info en het hele programma is te vinden op de site balie.nl