• Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Addy Designer of Honour

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • GUESS Luxe collectie tassen imponeren

 • Sheila de Vries: Mexicaanse coutureshow

 • 'The Art of Perception'

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Iconische designer Virgil Abloh onverwacht overleden

  Het was geen geheim voor zijn naasten dat de 41-jarige Virgil Abloh aan een ernstige vorm van kanker leed. Hij vocht twee jaar lang tegen een zeldzaam voorkomende agressieve vorm van kanker: cardiale angiosarcoom. Maar voor de buitenwereld hield hij zijn ziekte verborgen en vervulde nog diverse bijzondere taken.

Via instagram liet zijn familie zondag weten dat Virgil Abloh aan de gevolgen van deze ziekte is overleden. De modewereld is verbijsterd door het plotselinge overlijden van deze bewonderenswaardige fashion designer. Hij was de eerste zwarte creative director van Louis Vuitton die zich eveneens heel veelzijdig en talentvol op diverse andere terreinen toonde.
Virgil Abloh begon zijn grote carriëre als creatief assistent van rapper Kanye West. Hij dacht onder andere mee over zijn optredens, de merchandise en de albumcovers. In 2013 richtte Abloh het modemerk Off-White op, wat geweldig goed aansloeg.

Met het merk Off-White liet hij weten dat streetwear niet alleen uit functionele overwegingen een eigen plek in de kledingstijl verdient. Zo transformeerde hij street fashion als hoodies en sneakers tot luxueuze items en zorgde er bijvoorbeeld ook voor dat iedereen die van sportschoenen houdt het als een grote eer beschouwt de door hem ontworpen sneakers te mogen dragen.
Daar hangt dan wel een prijsje aan maar de mode- en hiphopwereld heeft veel aan hem te danken. Zijn ontwerpen veroverden de hele wereld.

In 2018 werd hij het Franse luxe modemerk Louis Vuitton Abloh de eerste zwarte creative director voor de herencollecties. Een paar jaar later vroeg automerk Mercedes de fashion designer om een SUV te ontwerpen.
Hij werkte voor McDonald's en IKEA. Voor Nike en Jimmy Choo. En deze zomer kreeg hij promotie bij Louis Vuitton, LVMH en deed merken als als Dom Pérignon en Hennessy erbij.

Naast zijn werk als modeontwerper, reisde hij veel als dj. (Hij heeft enige jaren geleden ook nog gedraaid in een Amsterdamse club).
Hoewel hij talloze nare behandelingen tegen zijn ziekte meemaakte is hij zich met groot optimisme en hulpvaardigheid altijd blijven inzetten voor anderen.

"Virgil werd gedreven door zijn toewijding aan zijn vak en zijn missie om deuren voor anderen te openen en wegen te creëren voor meer gelijkheid in kunst en design", verklaarde zijn familie. "Hij zei vaak: 'Alles wat ik doe is voor de 17-jarige versie van mezelf.' Hij geloofde in de kracht van kunst om toekomstige generaties te inspireren."

Zijn favoriete mannequin Hailey Bieber zegt op instagram dat Abloh iemand was "die altijd leven, charisma, liefde en plezier bracht in elke situatie en in elke kamer die hij binnenliep."

De baas van Louis Vuitton Moët Hennessy, Bernard Arnault, noemt zijn overlijden 'verschrikkelijk nieuws' en een 'groot verdriet'. "Virgil was niet alleen een geniale ontwerper en een visionair, hij was ook een man met een mooie ziel en veel wijsheid."

Zijn overlijden betekent dan ook een grote leegte en een enorm verdriet voor zijn vrouw Shannon en zijn kinderen Lowe en Gray.


DE SNEAKERS VAN VIRGIL ABLOH VOOR OFF-WHITE HEBBEN NU AL EEN CULT-STATUS OPGEBOUWD... DEZE HOOG GESLOTEN 3.0 COURT-SNEAKER SZIJN UITGEVIERD IN WIT LEDER EN HEBBEN OPVALLENDE DETAILS.

ZOALS DE KLEURIGE TONGEN, DE SUEDE RANDEN EN DE VEEL GEVRAAGDE RITSSLUITINGEN VAN HET LABEL ... STOFFEN BINNENZOOL, RUBBEREN ZOOL...