• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Iconische designer Virgil Abloh onverwacht overleden

  Het was geen geheim voor zijn naasten dat de 41-jarige Virgil Abloh aan een ernstige vorm van kanker leed. Hij vocht twee jaar lang tegen een zeldzaam voorkomende agressieve vorm van kanker: cardiale angiosarcoom. Maar voor de buitenwereld hield hij zijn ziekte verborgen en vervulde nog diverse bijzondere taken.

Via instagram liet zijn familie zondag weten dat Virgil Abloh aan de gevolgen van deze ziekte is overleden. De modewereld is verbijsterd door het plotselinge overlijden van deze bewonderenswaardige fashion designer. Hij was de eerste zwarte creative director van Louis Vuitton die zich eveneens heel veelzijdig en talentvol op diverse andere terreinen toonde.
Virgil Abloh begon zijn grote carriëre als creatief assistent van rapper Kanye West. Hij dacht onder andere mee over zijn optredens, de merchandise en de albumcovers. In 2013 richtte Abloh het modemerk Off-White op, wat geweldig goed aansloeg.

Met het merk Off-White liet hij weten dat streetwear niet alleen uit functionele overwegingen een eigen plek in de kledingstijl verdient. Zo transformeerde hij street fashion als hoodies en sneakers tot luxueuze items en zorgde er bijvoorbeeld ook voor dat iedereen die van sportschoenen houdt het als een grote eer beschouwt de door hem ontworpen sneakers te mogen dragen.
Daar hangt dan wel een prijsje aan maar de mode- en hiphopwereld heeft veel aan hem te danken. Zijn ontwerpen veroverden de hele wereld.

In 2018 werd hij het Franse luxe modemerk Louis Vuitton Abloh de eerste zwarte creative director voor de herencollecties. Een paar jaar later vroeg automerk Mercedes de fashion designer om een SUV te ontwerpen.
Hij werkte voor McDonald's en IKEA. Voor Nike en Jimmy Choo. En deze zomer kreeg hij promotie bij Louis Vuitton, LVMH en deed merken als als Dom Pérignon en Hennessy erbij.

Naast zijn werk als modeontwerper, reisde hij veel als dj. (Hij heeft enige jaren geleden ook nog gedraaid in een Amsterdamse club).
Hoewel hij talloze nare behandelingen tegen zijn ziekte meemaakte is hij zich met groot optimisme en hulpvaardigheid altijd blijven inzetten voor anderen.

"Virgil werd gedreven door zijn toewijding aan zijn vak en zijn missie om deuren voor anderen te openen en wegen te creëren voor meer gelijkheid in kunst en design", verklaarde zijn familie. "Hij zei vaak: 'Alles wat ik doe is voor de 17-jarige versie van mezelf.' Hij geloofde in de kracht van kunst om toekomstige generaties te inspireren."

Zijn favoriete mannequin Hailey Bieber zegt op instagram dat Abloh iemand was "die altijd leven, charisma, liefde en plezier bracht in elke situatie en in elke kamer die hij binnenliep."

De baas van Louis Vuitton Moët Hennessy, Bernard Arnault, noemt zijn overlijden 'verschrikkelijk nieuws' en een 'groot verdriet'. "Virgil was niet alleen een geniale ontwerper en een visionair, hij was ook een man met een mooie ziel en veel wijsheid."

Zijn overlijden betekent dan ook een grote leegte en een enorm verdriet voor zijn vrouw Shannon en zijn kinderen Lowe en Gray.


DE SNEAKERS VAN VIRGIL ABLOH VOOR OFF-WHITE HEBBEN NU AL EEN CULT-STATUS OPGEBOUWD... DEZE HOOG GESLOTEN 3.0 COURT-SNEAKER SZIJN UITGEVIERD IN WIT LEDER EN HEBBEN OPVALLENDE DETAILS.

ZOALS DE KLEURIGE TONGEN, DE SUEDE RANDEN EN DE VEEL GEVRAAGDE RITSSLUITINGEN VAN HET LABEL ... STOFFEN BINNENZOOL, RUBBEREN ZOOL...