• De INFINITY collectie van BIGLI

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Duurzaam lokaal shoppen via ShopLokaal

  AMSTERDAM - Ook deze kerst verlangen we naar mooie cadeaus onder de boom. Meer dan ooit gaat het hierbij om het verhaal achter het product; hoe, waar en door wie is het gemaakt? Lokale en duurzame producten worden steeds populairder. Het ShopLokaal – een initiatief van Amsterdam Made – maakt het vinden ervan makkelijk.

Het online platform is dé verzamelplek voor duurzame, lokale producten uit de Metropool Amsterdam. De producten linken door naar de website van de maker, waardoor de marge bij hen blijft. Shoppen via het ShopLokaal is leuk voor de koper, de ontvanger én de maker.
Stichting Amsterdam Made laat zien wat de Metropool Amsterdam in huis heeft: duurzame, lokale producten en hun creatieve makers. “Het is algemeen bekend dat je kaas uit de regio kunt krijgen, maar dat je ook lokaal geproduceerde kleding, zeep, bier en lampen kunt kopen, weten veel mensen niet”, vertelt Marit Timmerman, Managing Director van Amsterdam Made.

“De vraag naar lokale en duurzame producten is groot, maar de consument heeft doorgaans weinig tijd zich uitgebreid te verdiepen in de achtergrond van dit soort producten. Juist daarom is het ShopLokaal zo waardevol; wij hebben die research al gedaan en de juiste producten verzameld op één plek.”

'Het ShopLokaal is de ultieme tegenhanger van de snelle, grote en onpersoonlijke webshops.'

Waarom? Wanneer je op het ShopLokaal een product hebt gezien dat je wilt aanschaffen, word je doorgelinkt naar de website van de maker zodat je het daar kunt kopen.

“Hierdoor blijft de marge bij de maker zelf”, aldus Timmerman. “Op deze manier help je de maker én draag je bij aan de lokale economie omdat geld lokaal rouleert in plaats van wegvloeit naar grote multinationals. Het ShopLokaal is de ultieme tegenhanger van de snelle, grote en onpersoonlijke webshops.”

Op het ShopLokaal vind je verschillende soorten producten van de aangesloten Amsterdamse makers. Van circulaire fietsen tot tassen gemaakt van oud zeil en van crèmes van groenteresten tot sieraden van oud goud.

Ook staat het ShopLokaal vol duurzame foodproducten. Alle deze producten dragen het Amsterdam Made keurmerk, een erkend kwaliteitslabel.

De gekeurmerkte Amsterdamse bedrijven zijn door de juryleden van Amsterdam Made getoetst op de kernwaarden duurzaamheid, creativiteit en vakmanschap. Het ShopLokaal is te bezoeken via de site amsterdammade.org/shop