• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Vietnamese christenen vervolgd in Vietnam

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 15 april 2022 - HANOI - In het noordwesten van Vietnam zijn gelovige christenen een zware Pasen tegemoet gegaan nadat overheidspersoneel bij een katholieke kerkdienst in de regio binnenviel. De gelovigen in de grootste katholieke kerk in het plattelandsdistrict Vu Ban "waren behoorlijk geschrokken" toen twee regeringsambtenaren op 20 februari het heiligdom binnenstormden, herinnerden de christenen zich. De ambtenaren, waarvan één een helm droeg, onderbraken de zondagsmis die werd opgedragen door Joseph Vu Van Thien, de aartsbisschop van Hanoi, de hoofdstad van Vietnam.

Bijgestaan door veiligheidsagenten in burger, schreeuwden de ambtenaren voordat ze de microfoon pakten, volgens christenen die de situatie meemaakten. Ze eisten dat "iedereen zich onmiddellijk zou verwijderen" of dat anders "passende maatregelen" zouden worden genomen. Terwijl de kerkgangers hun liederen bleven zingen, verhinderden enkele geestelijken en misdienaren de indringers het altaar te bereiken en de aartsbisschop te benaderen, zo was te zien op de beelden. Na enkele minuten konden de kerkleiders de ambtenaren zover krijgen dat ze de dienst verlieten, zeiden de christenen.

Het was niet meteen duidelijk waarom de autoriteiten ingrepen, maar christenen die openlijk hun geloof belijden hebben geklaagd over vervolging door de overheid in de door communisten geleide Aziatische natie. Eén van de ambtenaren bij het recente incident werd door christelijke getuigen ook geïdentificeerd als het hoofd van de plaatselijke afdeling van de communistische partij. "Het was nogal onaangenaam en ook verontrustend om te zien hoe de liturgie werd onderbroken door de aanwezigheid van verschillende staatsambtenaren", verklaarde het aartsbisdom van Hanoi.

Vietnam is door de Amerikaanse Commissie voor Internationale Godsdienstvrijheid aangemerkt als een "land met een verontrustend beleid". Overheidsvervolging is wijdverbreid en christenen worden vanwege hun geloof onder druk gezet of aangevallen, vooral in afgelegen gebieden in Centraal- en Noord-Vietnam, aldus actievoerders.

Volgens de belangenorganisatie Open Doors worden christenen ook op het werk lastiggevallen en kunnen zij worden gediscrimineerd vanwege hun geloof. Bovendien worden christelijke kinderen "op school buitengesloten en kunnen zij onder druk worden gezet om hun geloof te verloochenen", voegde Open Doors daaraan toe.

De communistische autoriteiten zien het christendom als een bedreiging voor hun ideologie en machtsbasis in Vietnam, waar het culturele boeddhisme ook een belangrijke rol speelt in de maatschappij volgens een inschatting van Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.

Christenen riepen op tot gebed dat de Vietnamese autoriteiten " hun godsdienstvrijheid eerbiedigen" en dat degenen die verantwoordelijk zijn voor de inval in een kerk " zich realiseren dat het noodzakelijk is dat ze hun geloof veilig moeten kunnen belijden."

Ondanks de gerapporteerde ontberingen identificeert minstens zeven procent van de ongeveer 104 miljoen mensen in Vietnam zich als christen, volgens de U.S. Central Intelligence Agency (CIA).