• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Aardbeving Filippijnen eist doden en gewonden

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 27 juli 2022 - MANILA - Een christelijke verpleegster "dankte God" op woensdag dat zij en haar familie een zware aardbeving op het noordelijke Filippijnse eiland Luzon hebben overleefd, waarbij ten minste vier mensen om het leven kwamen.

Virgie van Helden vertelde Worthy News & Nieuwspartner De Couturekrant dat ze deze beving voelde, die kerken en andere gebouwen beschadigde en ook sterke trillingen veroorzaakte in de nationale hoofdstad Manilla en het nabijgelegen Quezon City. "We wonen in de hoogbouw aan East Avenue in Quezon City en opeens begon het complex hevig te schudden. We waren op de 6e verdieping toen het gebeurde. Godzijdank zijn ik en mijn jonge dochter Nicole en mijn neefje, die hier wonen, veilig," zei ze.

Haar relaas stemt overeen met dat van andere overlevenden die spraken over het schommelen van het gebouw en het plotseling uitvallen van de verlichting. Op beelden die door Worthy News & Nieuwspartner De Couturekrant werden verkregen, was te zien hoe mensen zich razend snel naar buiten haastten toen Van Heldens flat door elkaar werd geschud. Door de beving sloegen ook angstige mensenmassa's en ziekenhuispatiënten in de hoofdstad op de vlucht, meldden ooggetuigen. Anderen haastten zich uit hun kantoren en hoorden luid geschreeuw, terwijl weer anderen zichtbaar aan het huilen waren.

Volgens de U.S. Geological Survey was de provincie Abra op het hoofdeiland Luzon het epicentrum van een beving met een kracht van 7, die plaatsvond op een geringe diepte van ongeveer 10 kilometer (6 mijl).

Lang niet iedereen kon worden gered. Onder de doden was een dorpsbewonder die om het leven kwam toen hij door vallende betonplaten werd geraakt in zijn huis in Abra, waar ten minste ook 25 anderen gewond raakten en grotendeels in ziekenhuizen werden ondergebracht, zeiden de autoriteiten.

Een bouwvakker werd naar verluidt door puin geraakt en stierf in het bergdorpje La Trinidad in de provincie Benguet, een streek waar aardbeien worden geteeld en waar een aantal wegen door aardverschuivingen en grote rotsblokken compleet zijn afgesloten.

Benjamin Abalos, minister van Binnenlandse Zaken, zei dat 60 mensen gewond zijn geraakt, waaronder 44 in de provincie Abra. De minister voegde eraan toe dat 173 gebouwen beschadigd werden en dat 58 aardverschuivingen zijn gerapporteerd.Onder de slachtoffers waren vijf mensen die gewond raakten toen rotsen en puin hun SUV en een vrachtwagen op een heuvelweg in de provincie Berg bij Benguet verpletterden, volgens de autoriteiten.

Veel huizen en gebouwen hadden gescheurde muren, waaronder een aantal dat instortte in Abra, waar president Ferdinand Marcos Jr. donderdag naar toe zal reizen om slachtoffers en lokale ambtenaren te ontmoeten.

Marcos Jr., die minder dan een maand geleden zijn ambt aanvaardde, vertelde op een persconferentie dat hij in zijn kantoor in het aan de rivier gelegen presidentiële paleis Malacanang was toen de kroonluchters begonnen te schommelen en het lawaai van gerammel en gekletter klonk. "Het was heel sterk," zei hij over het schudden van de grond.

Een bijna-doodervaring was er ook: de Filippijnse fotojournalist Harley Palangchao en zijn metgezellen waren in twee busjes in de provincie Berg bergafwaarts aan het rijden toen ze plotseling dondergeluiden hoorden. Ze beschreven hoe ze vlak voor hen een lawine van rotsblokken zo groot als auto's van een torenhoge berg naar beneden zagen razen. Onder het geschreeuw van zijn metgezellen in hun busje dat ze "achteruit, achteruit!" moesten, stak de 44-jarige vader van drie kinderen zijn fototoestel op de voorstoel omhoog en legde vast wat naar hij vreesde de laatste foto's van zijn leven konden zijn.

Het busje voor hen werd geschampt door een rotsblok, waardoor iemand gewond raakte, maar hij en de anderen in het tweede busje reden snel genoeg achteruit en ontsnapten ongedeerd."Ik vond dat er op z'n minst een plaat moest zijn als ons iets zou overkomen. Het was een afschuwelijke ervaring."

Het Rode Kruis publiceerde een foto van een drie verdiepingen hoog gebouw dat wankel overhelt naar een met puin bedekte weg in Abra. Op een video, gemaakt door een getuige in paniek, waren delen te zien van een oude stenen kerktoren die loslieten en in een stofwolk op een heuveltop vielen.

Patiënten, sommigen in rolstoelen, en medisch personeel werden geëvacueerd uit ten minste twee ziekenhuizen in Manilla, ongeveer 300 kilometer ten zuiden van Lagangilang. Later kregen ze te horen dat ze terug mochten keren nadat ingenieurs slechts een paar kleine scheuren in de muren hadden gevonden.

De kracht van de beving werd na verdere analyse verlaagd tot 7,3 magnitude, aldus nieuwsberichten. Toch leidde de beving tot angst bij mensen die nog steeds terugdenken aan de beving van 7,7 magnitude die in 1990 bijna 2000 mensen het leven kostte in het noorden van de Filipijnen.

De Filippijnen liggen langs de "Ring van Vuur", een boog van aarde-breuken rond de Stille Oceaan waar de meeste aardbevingen ter wereld voorkomen. Het land wordt ook jaarlijks geteisterd door ongeveer 20 tyfoons en tropische stormen, waardoor het één van de meest voor rampen vatbare landen ter wereld is.