• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Nederlandse anti-islamleider belooft regering te vormen

WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 28  april 2024 - BOEDAPEST – De Nederlandse politicus Geert Wilders, één van Europa’s meest uitgesproken anti-islamleiders, heeft beloofd te zullen proberen een regering te vormen, ondanks de spanningen bij coalitiebesprekingen. Wilders deed de belofte op de tweedaagse radicaal-rechtse Conservatieve Politieke Actieconferentie (CPAC) in de Hongaarse hoofdstad Boedapest, die vrijdag eindigde.

“Afgelopen november was de wereld getuige van de opstand van de Nederlanders, de rebellie van het Nederlandse electoraat tegen het heersende klasse”, vertelde hij zijn toehoorders. “Mijn partij, de Partij voor de Vrijheid, heeft haar zetels in de Tweede Kamer ruimschoots verdubbeld en is daarmee veruit de grootste partij van Nederland geworden. En vandaag onderhandelen we over het vormen van een nieuwe regering. En ik hoop dat dat gaat lukken”, benadrukt Wilders.

Vervolgens vroeg hij de CPAC-afgevaardigden om hem ‘alsjeblieft toe te staan’ iets te zeggen tegen de Nederlandse pers, omdat ze vandaag erg nerveus zijn: ze vroegen zich allemaal af: ‘Zal Wilders de onderhandelingen om zeep helpen door vandaag met de CPAC te spreken?’ En ik moet ze teleurstellen. Dat zal ik niet doen, omdat het winnen van de verkiezingen en het worden van de grootste partij een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt. En een verantwoordelijkheid die ik heb is jegens mijn land en mijn volk. Dus tegen de Nederlandse pers zeg ik: ‘Als je daar alleen maar in geïnteresseerd bent, ga dan alsjeblieft naar huis!’” zei hij, wat leidde tot luid applaus en gejuich.

Wilders beweerde op de schouders te staan van ‘reuzen’ zoals ‘Nederlandse helden’, waaronder politicus ‘Pim Fortuyn en [filmmaker] Theo van Gogh, beiden vermoord vanwege hun opvattingen.’

Bovendien herinnerde hij zich andere ‘helden’, zoals de toenmalige president Ronald Reagan, die in 1984 een inaugurele toespraak hield op de allereerste CPAC-bijeenkomst in de Verenigde Staten.

Wilders (60) voegde eraan toe dat, hoewel Oost-Europa sindsdien bevrijd was van de Sovjetoverheersing en het communisme, niet alles ten goede keerde. Hij noemde de groeiende migratie uit islamitische landen één van de gevaren voor de ‘joods-christelijke waarden’ van Europa.

Hij herinnerde de CPAC-afgevaardigden eraan dat dit jaar de twintigste verjaardag is dat hij zijn vrijheid verloor. Wilders en zijn  Hongaarse echtgenote Krisztina waar hij al heel lang mee getrouwd is,  hebben in safe-houses en bunkers moeten wonen nadat islamitische leiders en anderen zijn dood eisten. “Afgelopen november was de wereld getuige van de opkomst van de Nederlanders, de opstand van het Nederlandse electoraat tegen het heersende establishment,” vertelde hij zijn publiek.

Ze hebben geen kinderen.

Wilders toonde zich ook “geschokt door de Hamasvlaggen” en andere “uitingen van antisemitisme” in Nederland en andere plaatsen in Europa. Het viel hem op “dat dit niet het geval is in Boedapest.” Hij benadrukte dat hij een jarenlange relatie heeft met de Hongaarse premier Viktor Orbán, wiens politieke ideeën hij deelt.

De strijdlustige politicus beschuldigde de voormalige Duitse bondskanselier Angela Merkel en de huidige Franse president Emmanuel Macron ervan “Europa te hebben verkwanseld” door massaal migranten uit islamitische landen toe te laten. “ Hij merkte op dat de meeste migranten “jonge mannen zijn” uit onder andere het Midden-Oosten, Afrika en Azië.

Wilders benadrukte dat 25 procent van het Nederlandse electoraat op hem heeft gestemd omdat Nederlanders en andere conservatieven nu ‘genoeg’ zeggen. Hij drong er bij de conservatieven op aan om zich te blijven inzetten voor meer soevereiniteit van landen die nog steeds deel uitmaken van de Europese Unie en om minder bureaucratische macht van Brussel te eisen.

Wilders zei dat hij verwacht dat Europese partijen vergelijkbaar met de PVV dezelfde overwinning zullen behalen als zijn partij bij de recente Tweede Kamerverkiezingen in Nederland. Hij legde uit dat de kiezers genoeg hebben van “de politiek van open grenzen en massa-immigratie.”

Wilders arriveerde bij CPAC terwijl hij nog steeds rouwde om zijn moeder, die de afgelopen dagen overleed, nadat ze had gezien hoe haar zoon ouder werd, dag en nacht omgeven door een uitgebreid netwerk van beveiligers. .

De tweedaagse CPAC is een bijeenkomst van conservatieve politici van over de hele wereld, naar het voorbeeld van de CPAC in de Verenigde Staten.

Voormalig president Donald J. Trump sprak zijn ‘politieke vrienden’ in Hongarije toe via een videoboodschap. Orbán, die het evenement organiseerde, maakte duidelijk dat hij hoopt dat Trump bij de komende verkiezingen in november als president zal worden herkozen.

CPAC stond kritische journalisten, waaronder een Worthy News-verslaggever, niet toe om verslag te doen van de gebeurtenis, maar verwees in plaats daarvan naar de livestreams en zei dat verslaggevers ‘te woke’ zijn.

Andere sprekers waren feller dan Wilders in hun migratiecommentaar. Ze beweerden dat de komst van niet-westerse migranten “een doelbewust plan” van regeringen was om de oorspronkelijke westerse bevolking te vervangen, wat tot boze reacties leidde. Orbán is eerder veroordeeld omdat hij zei: “Wij [Hongaren] zijn geen gemengd ras … en we willen geen gemengd ras worden.”

Hij voegde er de laatste jaren aan toe dat landen waar Europeanen en niet-Europeanen samenkomen niet langer “naties” zijn. De opmerkingen van Orbán werden gezien als geformuleerd in harde, extreem-rechtse termen.

De premier herhaalde deze termen blijkbaar niet in het openbaar op CPAC, en hij heeft onlangs zijn krachtige steun betuigd aan Israël in zijn oorlog tegen Hamas.
In een toespraak voor een enthousiaste menigte, drong Orbán er bij zijn publiek op aan om de herverkiezing van de voormalige Amerikaanse president Donald J. Trump te steunen, zeggende: “Laten we Amerika weer geweldig maken! Let's make Europe great again!”

Orbán suggereerde dat de vele rechtszaken waar Trump mee te maken heeft op beschuldigingen zoals financiële wanpraktijken en belemmering van de rechtsgang, politieke processen zijn. “Als het nodig is, zullen ze regeringsinstanties tegen ons gebruiken - zoals mijn Amerikaanse vrienden zeggen: ‘staatsinstellingen bewapenen’,” zei Orbán. “Dit overkomt ons Hongaren voortdurend in Brussel. Dit is wat er gebeurt met president Trump in Amerika, en we moedigen hem aan om te vechten voor zijn eigen waarheid, niet alleen in de verkiezingen, maar ook in de rechtbanken.”

Hij voegde eraan toe: “Go Donald Trump, go European sovereigntists! Laten we opzadelen, ons harnas aantrekken, naar het slagveld gaan en de verkiezingsstrijd beginnen!”
Orbán zei dat de verkiezingen voor de Europese Unie in juni en de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november een nieuw “tijdperk van soevereiniteit” zouden kunnen inluiden naar het voorbeeld van Hongarije, dat volgens hem een “conservatief eiland” is.