• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Trump veroordeelt FBI-inval: Politieke Heksenjacht

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 11 augustus 2022 - WASHINGTON - De voormalige Amerikaanse president Donald J. Trump, die zich mogelijk herkiesbaar stelt, heeft de huiszoeking op zijn landgoed in Florida door Amerika's belangrijkste opsporingsdienst veroordeeld als een politieke heksenjacht.

Trump sprak dinsdag in sms-berichten en e-mails waarin om politieke donaties werd gevraagd, kort nadat FBI-agenten een inval hadden gedaan in zijn Mar-a-Lago resort in Palm Beach, Florida.De huiszoeking markeerde een significante escalatie van een federaal onderzoek naar de vraag of Trump illegaal dossiers uit het Witte Huis heeft verwijderd terwijl hij in januari 2021 zijn ambt neerlegde.Trump blijft publiekelijk flirten met het zich opnieuw verkiesbaar stellen als president in 2024, maar heeft niet duidelijk gezegd of hij dat zal doen.

Het huiszoekingsbevel had naar verluidt betrekking op de National Archives and Records Administration, die belast is met het beschermen van presidentiële archieven die toebehoren aan het publiek.Autoriteiten zijn ook aan het controleren of er geheime documenten waren in Trump's Mar-a-Lago resort, zeiden bronnen die bekend zijn met de situatie.De FBI nam naar verluidt ongeveer 10 dozen met papieren mee, maar merkte op dat een kluis die werd doorzocht leeg was.

"Ze proberen de Republikeinse Partij en mij opnieuw te stoppen", zei Trump dinsdag in een e-mail om fondsen te werven. " Deze wetteloosheid, politieke vervolging en heksenjacht, moeten ontmaskerd en gestopt worden."

Een functionaris van het Witte Huis zei dat Biden niet van tevoren op de hoogte was gesteld van de huiszoeking. "Dit huiszoekingsbevel is naar mijn inschatting waarschijnlijk grondiger gecheckt dan enig ander huiszoekingsbevel in de geschiedenis van het ministerie van Justitie," zegt David Laufman, een voormalig ambtenaar van het ministerie van Justitie die toezicht hield op de strafvervolging van inbreuken op de nationale veiligheid.

Maar Trump-fans zijn het er niet mee eens en steunen zijn Save America politieke actiecomité dat hij lanceerde nadat hij de verkiezingen van 2020 officieel verloor van Joe Biden. Trump, die volhoudt dat de stemming niet eerlijk was, heeft tot nu toe meer dan 100 miljoen dollar ingezameld voor zijn politieke activiteiten, blijkt uit gegevens.

Dinsdag ontstond een patstelling toen de commissie van het Huis die de aanval van de meute op het Amerikaanse Capitool van 6 januari 2021 onderzoekt, maar weinig hulp kreeg van twee belangrijke bondgenoten van Trump.

De commissie hoopte details te krijgen van Mike Pompeo, de voormalige minister van Buitenlandse Zaken onder Trump, over de gemoedstoestand van de ex-president tijdens de gebeurtenissen en zijn geschiktheid voor het ambt.

Onderzoekers wilden ook antwoorden over overleg dat naar verluidt had plaatsgevonden tussen Pompeo en Steven Mnuchin, de toenmalige minister van Financiën.Zij zouden de mogelijkheid hebben besproken om het 25e Amendement tegen Trump in te zetten om hem uit zijn ambt te ontzetten na de rel in het Capitool, hoewel Pompeo deze discussie ontkende.

De krant The New York Times citeerde een persoon die bekend is met het interview die zei dat " de reactie op de vragen van de commissie ontwijkend was". Pompeo reageerde niet op verzoeken om commentaar.

Wel plaatste hij onlangs berichten op sociale media van Trump, waaronder eentje waarin stond: "Als ze achter een voormalige president aangaan, zullen ze dat ook bij jou doen."

De commissie probeerde dinsdag ook Douglas V. Mastriano, de Republikeins genomineerde voor gouverneur van Pennsylvania, te ondervragen, die overwoog te proberen Trump aan de macht te houden door "nep" kiesmannen te gebruiken.Naar verluidt maakte hij abrupt een einde aan zijn verhoor nadat hij bezwaar had gemaakt tegen de regels van het comité over video-opnamen. Een advocaat van Mastriano, nu een senator, zei dat zijn cliënt dacht dat de commissie zijn getuigenis selectief zou bewerken.

Hij was van plan om aan te dringen op het maken van zijn video-opname van het interview.Maar de commissie wees die eis naar verluidt af, net als bij andere getuigen, waaronder Rudolph W. Giuliani, de persoonlijke advocaat van Trump