• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Hongarije's premier opent CPAC tijdens controverse

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 4 augustus 2022 - DALLAS/BUDAPEST - De controversiële premier van Hongarije, Viktor Orbán, heeft een bezoek gebracht aan de VS om 's werelds meest invloedrijke conservatieve bijeenkomst te openen.Voorafgaand aan zijn toespraak op de Conservative Political Action Conference (CPAC) in Dallas, Texas, ontmoette Orbán de voormalige president Donald J. Trump, een nauwe bondgenoot.

Op het landgoed van Trump in Bedminster, New Jersey, dat lijkt op het Witte Huis, bespraken ze onder meer de oorlog in Oekraïne en illegale migratie."We zijn allebei vastberaden om illegale migratie te bestrijden, we zijn allebei voorstander van lage belastingen, en het allerbelangrijkste, we zijn allebei voorstander van vrede," zei Orbán daarover in een verklaring.Orbán, die een moeizame relatie heeft met de huidige president Joe Biden, voegde eraan toe dat "vrede alleen tot stand kan worden gebracht door sterke leiders. Het is dus ook in ons belang dat de Oekraïne sterke banden met de Verenigde Staten onderhoudt".

Orbán steunt een mogelijke presidentscampagne van Trump en zegt dat hij de Hongaren respecteert en waardeert. "Onze samenwerking is in het verleden goed geweest, en we hebben goede hoop dat dat in de toekomst ook zo zal zijn. Ik wens hem veel succes", voegde Orbán eraan toe.Terwijl Biden Orbán "een misdadiger" heeft genoemd vanwege zijn als autocratisch ervaren stijl en schendingen van democratische normen, beschreef Trump de Hongaarse leider als een "vriend".

"Geweldig om tijd door te brengen met mijn vriend Viktor Orbán, de premier van Hongarije," schreef hij op sociale media. "We bespraken veel interessante onderwerpen - weinig mensen weten zo veel over wat er vandaag in de wereld gebeurt. We vierden ook zijn grote verkiezingsoverwinning in april."

Orbán en Donald Trump spreken op CPAC omdat beiden " inzien dat we ons niet moeten laten overheersen door de extreme, woke corporatists of de miljardairs die denken dat gewone mensen hun eigen beslissingen niet kunnen nemen", aldus de organisatoren.

Orbán is uitgegroeid tot de Europese stem van rechtse conservatieven die zijn uitgesproken harde houding ten opzichte van migratie, traditionele familiewaarden en het christendom toejuichen. Niets wees er op dat CPAC openlijk bezwaar had tegen Orbáns controversiële opmerkingen van vorige week over "een gemengd ras" in Europa, die de aanleiding waren voor het aftreden van zijn jarenlange adviseur Zsuzsa Hegedüs.

De adviseur omschreef de toespraak als een "pure nazi" toespraak "Joseph Goebbels waardig," degene die aan het hoofd stond van het propagandaministerie van oorlogsleider Adolf Hitler. Nadat Orbán een bezorgde Oostenrijkse kanselier had verteld dat hij zijn woorden niet in " biologische " zin had bedoeld, zei Hegedüs niet te zullen aftreden.

Critici suggereerden echter dat zijn opmerkingen bijdroegen aan de groeiende onrust in Hongarije.Orbán wordt ook geconfronteerd met protesten vanwege belastinghervormingen die bijna een half miljoen kleine ondernemers treffen en het afschaffen van maximumprijzen voor energie voor grote gezinnen die meer dan gemiddeld verbruiken.

Wetgevers van de oppositie willen een spoedzitting in het parlement om de voedsel- en energieprijzen en andere sociale problemen te bespreken nu Hongarije wordt geconfronteerd met een inflatie van meer dan 10 procent en met een kelderende munt.

De rechtse regering van Orbán is op zoek naar financiering nu de Europese Unie tot dusver weigert tientallen miljarden euro's aan hulp over te maken, uit bezorgdheid om de naleving van de rechtsstaat en corruptie.