• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Moneypenny in boek: Hybride wérkt

  Dat hybride werken wérkt weten de auteurs Susan Smulders en Marianne Sturman al meer dn twintig jaar. Als een van de eerste liet Marianne Sturman, directeur en oprichter van Moneypenny, Nederland kennis maken met thuiswerken. Sinds de opkomst van het nieuwe werken heeft Susan Smulders vanuit Moneypenny Advies en Training talloze organisaties ondersteund bij de implementatie van hybride werkvormen.

Alle opgedane kennis vanuit de praktijk en vanuit onderzoeken met onder meer Nyenrode Business Universiteit, zijn verzameld in Hybride wérkt . Het boek biedt werkgevers, maar ook HR- en ICT-professionals, inzichten, inspiratie en handvatten hoe deze werkwijze met succes te verankeren.

“Een van de weinige voordelen die zijn voortgekomen uit het coronatijdperk is dat onze gesprekken met werkgevers niet langer gaan over de vooroordelen over thuiswerken. Voortaan hebben we het over hoe je succesvol hybride kunt werken, passend bij jóuw organisatie. We zijn benieuwd hoe Nederland de komende jaren gaat werken, omarmen we het hybride werken echt of vallen we toch terug in oude werkpatronen? Wij gunnen het iedere organisatie om de mogelijkheden van hybride te omarmen en een passend werkmodel te vinden waarvan medewerkers, organisatie, klanten én maatschappij gezamenlijk en in balans de vruchten plukken. Met Hybride wérkt hopen we hieraan te kunnen bijdragen.” verklaart Susan Smulders.

In de praktijk dienen zich een groot aantal vragen aan. Zoals: Hoe zorg je ervoor dat de verbinding met elkaar en de organisatie blíjft? Het boek presenteert in dit verband een mix van visie, inzichten en concrete handvatten over hybride werken. Naast randvoorwaarden op gebied van HR en arbo, facilitair en ICT, komen thema’s uit de dagelijkse praktijk van een (aanstaande) hybride werkende organisatie aan de orde.

Andere veel voorkomende vragen: Hoe ziet het vernieuwde leidinggeven eruit? Hoe zorg je ervoor dat de verbondenheid met de organisatie en met collega’s gehandhaafd blijft? Hoe werk je effectief samen op afstand? Hoe benut je nieuwe mogelijkheden die zich voordoen doordat er hybride wordt gewerkt? Hybride wérkt is opgedeeld in 9 hoofdstukken die in volgorde, maar ook los van elkaar zijn te lezen. Waardoor kunnen de auteurs van het boek al deze vragen vol overtuiging stellen en beantwoorden?

Marianne Sturman richtte in 2000 Moneypenny op en introduceerde hiermee het plaats- en tijdonafhankelijke werken in Nederland. Moneypenny kon rekenen op geïnteresseerde professionals en wist de nieuwsgierigheid van veel landelijke pers te triggeren. Werkgevers waren echter terughoudend, want ‘werken mensen wel als ze thuis zitten?’.

Susan Smulders is de drijvende kracht achter Moneypenny Advies & Training. Sinds 2008 heeft zij heel diverse organisaties geadviseerd en getraind om hybride werken in de praktijk te laten slagen.

Moneypenny introduceerde in 2000, als eerste in Nederland, het concept van de virtuele assistent – de secretaresse op afstand. Het bedrijf is opgericht met de visie dat door de komst van internet veel ‘kantoorwerk’ plaats- en tijdonafhankelijk uitgevoerd kan worden. Dit met als grote voordelen dat aanzienlijk meer arbeidspotentieel inzetbaar is en dat werk effectiever en leuker kan. Sinds 2008 adviseert Moneypenny Advies & Training organisaties die hybride willen werken.

Rendement Uitgeverij organiseert evenementen en publiceert Nederlandstalige vakinformatie over wet- en regelgeving in de vorm van vakbladen, boeken en online databases. Rendement staat bekend om de praktische insteek van de vakinformatie op verschillende functionele gebieden als HR, finance, salarisadministratie en fiscaliteiten.

Het boek Hybride wérkt is online te bestellen bij Rendement.

FOTO: DE ERVARINGSDESKUNDIGEN MARIANNE STURMAN EN SUSAN SMULDERS VAN MONEYPENNY...