• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Voorkomen van Gehoorschade in de Muziekindustrie

  Op 6 december 2023 is het Vierde Convenant (betekenis van woord= verdrag) Preventie Gehoorschade Versterkte Muziek ondertekend door diverse partners, waaronder Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT), naast de al bestaande partners en staatssecretaris Maarten van Ooijen namens het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Met de toetreding van KHN en VPT wordt een belangrijke stap gezet om zowel werknemers als bezoekers te beschermen tegen gehoorschade veroorzaakt door te luide muziek in diverse settings.

Het doel van het convenant is om gehoorschade bij bezoekers en werknemers van muziekactiviteiten te voorkomen en zo veilig mogelijk van muziek te genieten. De twaalf convenantpartners hebben afspraken gemaakt over zes hoofdonderwerpen, waaronder geluidsniveaus, geluidsmetingen, gehoorbescherming, voorlichting aan bezoekers, deskundigheidsbevordering van werknemers, en kennis en onderzoek. Hierbij worden maximale geluidsniveaus vastgesteld, wordt voorlichting gegeven over gehoorschade, en zijn op locatie oordoppen met muziekfilters beschikbaar.

Marijke Vuik, voorzitter van KHN, benadrukt het belang van aandacht voor het groeiende aantal mensen met gehoorbeschadigingen. In horecagelegenheden met versterkte muziek wil de horeca ervoor zorgen dat gasten op een veilige manier van de muziek kunnen genieten en medewerkers op een gezonde manier kunnen werken.

Antoinette Wijffels, bestuurslid van VPT, vertegenwoordigt de technische zijde van podiumkunsten in het convenant. Ze benadrukt dat VPT-leden hun kennis en ervaring rondom geluidsbeheersing delen op plekken waar dit momenteel nog onvoldoende aanwezig is.

Staatssecretaris Maarten van Ooijen (VWS) is verheugd over de brede samenwerking en benadrukt het belang van verantwoorde geluidsniveaus op alle locaties met versterkte muziek. Hij wijst ook op het gebruik van oordoppen met muziekfilter als essentiële bescherming voor het gehoor, en de afspraken uit het convenant als een stap voorwaarts in het voorkomen van gehoorschade op diverse locaties met versterkte muziek.

Het Vierde Convenant Preventie Gehoorschade Versterkte Muziek is een samenwerking tussen diverse partijen, waaronder DeBesteSchoolfeesten.nl, GGD GHOR Nederland, KHN, LKvV, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, NL Actief, NVBF, OSAT, VeiligheidNL, VNPF, VPT, en VVEM.

STAATSSECRETARIS MAARTEN VAN OOIJEN: DIT IS EEN STAP VOORWAARTS BIJ HET VOORKOMEN VAN GEHOORSCHADE...

FOTO: MARTIJN BEEKMAN

GENÉÉR U NOOIT BIJ HET BESCHREMEN VAN UW OREN WANT OOK IN DE BIOSCOOP OF SPORTSCHOOL WORDT ER SOMS VROLIJK OP LOS GETETTERD....

ALS U GEEN OORDOPJES BIJ U HEEFT KUNNEN KLEINE PROPJES PAPIER EEN REDDING VOOR UW OREN BETEKENEN...