• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Miljoenen bezorgd over storm door geruchten over ‘weeroorlogen’

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 21 april 2024 - WASHINGTON – Terwijl miljoenen Amerikanen zich zaterdag schrap zetten voor een nieuwe ronde van stormen in de Verenigde Staten, dook er nieuws op over mogelijke ‘weeroorlogen’ tussen landen als het zaaien van wolken uit de hand loopt. De commentaren volgen op de dodelijke stortregens in Dubai, de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), die deze week extreme overstromingen veroorzaakten. De stortbui, die maandag begon, zorgde voor wijdverbreide ontwrichting, waardoor scholen werden gesloten, huizen onder water kwamen te staan en reizen werden vertraagd. Deskundigen debatteren over de vraag of de hevige regen werd veroorzaakt door cloud seeding, waarbij vliegtuigen wolken injecteren met chemicaliën, waardoor neerslag ontstaat.

Deze praktijk werd in de jaren veertig geïntroduceerd en wordt nu alleen nog toegepast in gebieden met weinig regenval, zoals de VAE. Als de kunstmatige methode om regen te produceren verantwoordelijk zou zijn, zou dit vragen kunnen oproepen over de inschatting van deskundigen die bang zijn voor klimaatverandering dat de uitstoot van kooldioxide (CO2) als gevolg van menselijke activiteiten een factor zou kunnnen zijn bij de ongebruikelijke regenval.

Johan Jaques, senior meteoroloog bij milieutechnologiebedrijf KISTERS, waarschuwde dat er “onbedoelde gevolgen” kunnen zijn als technologie wordt gebruikt om het weer te veranderen.
Hij benadrukte dat er diplomatieke gevolgen kunnen zijn en daaropvolgende "weeroorlogen" waarbij de techniek als wapen wordt gebruikt en landen die bang zijn dat ze worden getroffen door kunstmatige regen zullen terugvechten.

"Cloud Seeding heeft tot doel het neerslagproces te verbeteren en te versnellen. Vooral in gebieden waar al lange tijd geen regen is gevallen, kan een dergelijke intense neerslag leiden tot overmatige infiltratie, met mogelijke plotselinge overstromingen tot gevolg", voegde Jaques eraan toe. ‘De overstromingen in Dubai fungeren als een duidelijke waarschuwing voor de onbedoelde gevolgen die we kunnen veroorzaken als we dergelijke technologie gebruiken om het weer te veranderen’, zei hij.

"Bovendien hebben we weinig controle over de nasleep van het zaaien van wolken. Waar gaat het precies effectief regenen? Het gebruik van technieken zoals wolkenzaaien om in het ene gebied de broodnodige regenval te brengen, kan in een ander gebied plotselinge overstromingen en droogtes veroorzaken."

Hevige weerpatronen hadden ook gevolgen voor andere landen, waaronder de Verenigde Staten, nadat deze week ten minste 25 tornado's zijn vastgesteld in de Amerikaanse staten Ohio, Kansas, Iowa, Nebraska en Missouri.

Sinds donderdag trekt het nieuwe onweerssysteem het Midwesten en delen van het Zuiden binnen en veroorzaakt de dreiging door tornado's, schadelijke stormwinden en grote hoeveelheden hagel.

Het zware weer zou zich kunnen voltrekken vanaf Texas tot Indiana, met de grootste dreiging door tornado's in Missouri en Illinois. Schadelijke wind en hagel zullen mogelijk vallen in de buurt van Dallas en Little Rock, Arkansas, zeiden meteorologen.

Deze week zijn er in de Verenigde Staten meer dan 100 ernstige weersomstandigheden gemeld, waaronder tornado's in de staten Iowa, Nebraska, Kansas en Missouri, vernam Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.

De gebeurtenissen vormden voor christenen aanleiding om op te roepen tot gebed. Het definitieve aantal slachtoffers was echter nog niet beschikbaar.

GESCHREVEN DOOR: GEORGE WHITTEN EN STEFAN J. BOS