• Koos Van der Wal: de Friese hoedenontwerper

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Chopard presenteert Red Carpet Collectie 2023

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 10 :
Koffers net uitgepakt - snelle boodschap - vlieg terug, verdrietige reden, pubgesprek, irritante Nederlandse betaalregeltjes, steeds die afvalbakterreur, kunstmuseum en genderdiscussie in preutse generatie, - wat is liefde - minderhedenbluf tegenover wegdromende meerderheid, gebrek aan romantiek, commoties in relaties door robottisme naast nieuwe ontwikkelingen.

PodCast 11 :
Mogen meedoen aan 5-delige VPRO-documentairereeks Trappers, hoofdfiguur Stanley directeur bikersbedrijf, een sociaal ingesteld koeriersbedrijf, emotionele karakteristiek van gehandicapten met veel doorzettingsvermogen, koeriers van een diverse nieuwe jonge generatie zijn alert op actualiteit en verschil in financiële beloning in de maatschappij. Reacties en meningen - het slavernijverleden - staatkundige excuses - emoties die doorwerken - herstelbetalingen, vegapraat.

Boek: Tips om uit de geldzorgen te komen

  "Wat een goed idee," vond onze redactie. "Krachtige verhalen met concrete tips en niet van dat theoretische gedoe maar je hebt er echt iets aan... " Het aantal mensen met geldproblemen neemt door de coronacrisis fors toe. Ruim één op de vijf huishoudens heeft moeite om rekeningen te betalen. In grote steden als Amsterdam, Utrecht of Den Haag loopt dit zelfs op naar ruim één op de drie mensen*.

Volgens Sandra Doevendans is dit nog maar het topje van de ijsberg. Mensen durven niet over hun geldzorgen te praten. Daarom duurt het gemiddeld vijf jaar voordat ze hulp zoeken. Zelf belandde Sandra door één verkeerde beslissing 12 jaar in de schulden. Sindsdien weet ze alles over het minnelijk traject, budgetteren en het taboe dat heerst op het hebben van schulden. Drie jaar geleden kon ze weer starten met een Schone Lei. In haar boek Schone Lei vertellen mensen hun verhalen die moesten rondkomen van 20 euro per week, die door een scheiding, verlies van baan of ziekte forse schulden kregen. Iedereen kan in de schulden raken. En de kans daarop is door de coronacrisis alleen maar toegenomen.

Niemand hoeft zich er voor te schamen dat men bijna ongemerkt soms in de schulden terecht kan komen. Het begint klein maar kan ons op bepaalde momenten helemaal in beslag nemen zodat we elk gevoel van logica verliezen... Wat een stress die we vaak tot het uiterste verbergen omdat we ons ten onrechte er voor schamen... Het is een complexe situatie waarin mensen dan terecht komen en waarin wij ons moeten bevrijden van allerlei tot dan toe onbekende gevaren.

Sandra Doevendans maakt korte metten met het taboe dat heerst rondom schulden. Dat zorgt er immers voor dat mensen steeds dieper in de financiële problemen raken. Ze kaart ook de misstanden aan in de 'schuldenindustrie'. Want het hebben van schulden mag geen verdienmodel zijn van geraffineerde bewindvoerders en andere instanties die kwetsbaren 'helpen' om uit de schulden te komen.

Schone Lei staat boordevol praktische tips voor jong & oud en ouders met kinderen, over hoe je bewuster met geld omgaat en hoe je je zelfvertrouwen weer terug krijgt.
Sandra Doevendans werd geboren in Sri Lanka en groeide op in Amstelveen. Ze zat 12 jaar in de schulden vanwege één verkeerde beslissing. Intussen helpt ze nu zelf mensen om uit hun financiële problemen te komen en te blijven. Ze is daarnaast radiomaakster, antropoloog en Statenlid van de PvdA in de provincie Noord-Holland.

Arjan Vliegenthart, Directeur van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) las dit boek en zei: "Verhalen over schulden en over hoe je schuldvrij wordt, kunnen niet genoeg verteld worden. Ter inspiratie voor mensen die geldstress hebben én ter lering voor hulpverleners en beleidsmakers. Op een persoonlijke en invoelbare manier vertelt Sandra Doevendans haar levensverhaal en eveneens dat van anderen. Over het verdriet en de wanhoop die geldgebrek met zich meebrengt en het perspectief op een leven na de schuldsanering. Met praktische informatie en tips biedt zij waardevolle inzichten en concreet handelingsperspectief. Een welkome aanvulling op dit onderwerp!"

Pieter Hilhorst, Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving, oordeelde eveneens met kennis van zaken. Hij zei: "Constant watertrappelen, zo beschrijft een geïnterviewde haar leven met geldzorgen. Net niet verdrinken, maar wel leven met heel veel stress en schaamte. Nederland is zo ingewikkeld dat het niet makkelijk is om een uitweg te vinden uit een doolhof van schulden. Met haar dappere verhaal roept Sandra Doevendans iedereen met geldzorgen op om de schaamte te laten varen. Pas dan kan je er wat aan doen. En Doevendans laat ook nog zien hoe je geldnood kan overwinnen. Met haar enorme doorzettingsvermogen en haar liefde voor haar zoon is ze een rolmodel voor iedereen."

De auteur van Schone :Lei Sandra Doevendans bedacht een welgemeend kado voor iemand die het niet meer ziet zitten vanwege schulden."Je kunt zo iemand mijn boek vol concrete tips om schuldenvrij te worden geven. Je geeft iemand dan weer moed en een doel omdat diegene ziet dat er zoveel mensen weer bovenop zijn gekomen."

Als je misschien een goeie indruk hebt gekregen van de manier waarop Sandra Doevendans en anderen een uitweg vonden ... overweeg dan de mogelijkheid om iemand ermee te suopporten... Om dit boek te bestellen en als kado toe te sturen ... Ga daarvoo naar de site van Sandra Doevendans.

FOTO: WOUTER ZAALBERG