• Online thuisproeverij met verhalen makers

 • Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Film Noir - The Dark Side of Hollywood

 • Addy Designer of Honour

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • GUESS Luxe collectie tassen imponeren

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Premier Hongarije verdedigt anti-LHBT-wet

  BUDAPEST - De in opspraak geraakte Hongaarse premier veroordeelt de toenemende kritiek van de Europese Unie op een nieuwe homo- en transgenderwet die volgens hem kinderen beschermt tegen pedofilie. Viktor Orbán vertelde Worthy News - newspartner van De Couturekrant - donderdag dat de nieuwe wetgeving verbiedt om inhoud die homoseksualiteit of geslachtsverandering portretteert te delen met minderjarigen, ook op scholen.

"De nieuwe Hongaarse wet" die vorige week werd aangenomen " maakt gewoon duidelijk dat alleen ouders kunnen beslissen over de seksuele opvoeding van hun kinderen," zei hij. "Het onderwijs op school mag niet in strijd zijn met de wil van de ouders; het mag hooguit aanvullend zijn. De vorm en inhoud ervan moeten duidelijk worden gedefinieerd, en het moet onderworpen zijn aan de toestemming van de ouders," benadrukte Orbán.

Hij verdedigde ook de beperkingen op het bespreken van homoseksuele, lesbische, biseksuele en transgender (LGTB) onderwerpen in de media. "Ouders verwachten ook terecht dat pornografie, seksualiteit omwille van zichzelf, homoseksualiteit en programma's voor geslachtsverandering niet beschikbaar mogen zijn op platforms die door onze kinderen worden gebruikt. Orbán voegde eraan toe dat "deze beperkingen ook met chirurgische precisie moeten worden gedefinieerd."

Zijn verklaringen kwamen nadat verschillende Europese leiders hadden voorgesteld Hongarije te straffen voor de nieuwe wetgeving. De premier van België, waar de EU haar hoofdkwartier heeft, zei donderdag dat de EU financiële maatregelen moet nemen. Premier Alexander De Croo vertelde aan de wetgevers dat hij vindt dat Hongarije financiële sancties van de EU moet ervaren.

"De EU is geen geldautomaat waaruit je geld kunt opnemen maar je vervolgens niet aan de regels hoeft te houden", reageerde hij, verwijzend naar miljarden euro's aan EU-steun die Hongarije heeft ontvangen. "Europa is een club met duidelijke regels. Er moeten dus ook mechanismen zijn die de leden dwingen bepaalde regels na te leven", aldus De Croo. "Bovendien hebben duizenden Hongaren zonder succes tegen de wet geprotesteerd, terwijl linkse oppositiepartijen de parlementaire zitting boycotten."

Critici zeggen dat Orbáns conservatieve Fidesz-partij, die voor de wet stemde, de LGBT-gemeenschap wil stigmatiseren door ze in verband te brengen met pedofilie. Orbán schreef echter dat zijn regering weliswaar minderjarigen wil beschermen, maar dat "in Hongarije niemand zeggenschap heeft over hoe volwassenen hun leven leiden".

De zelfverklaarde "onliberale" en christelijke leider voegde er aan toe: "Naar onze mening zou een vrije volwassene geen rekenschap van zijn leven moeten afleggen ten overstaan van een seculiere autoriteit - alleen ten overstaan van God wanneer de tijd daar is."

Hij zei dat binnen de EU van 27 landen "zij nu in heel Europa alarmbellen laten rinkelen over de nieuwe wetten van Hongarije om pedofielen streng te straffen en onze kinderen te beschermen. Laten we eerlijk zijn, deze beweging is voor eeuwig-en-altijd. En haar nieuwe slogan is niet langer "Proletariërs van de wereld, verenigt u!" maar "Liberalen van de wereld, verenigt u!"

Hij zei ook: "Dit versterkt natuurlijk de Midden-Europese overtuiging dat de liberalen van vandaag in feite communisten in diverse gradaties zijn." De Hongaarse leider beweerde verder dat "de huidige linkse campagne tegen Hongarije opnieuw bewijst dat links vandaag de dag de vijand van de vrijheid is. Want in plaats van vrijheid van meningsuiting, willen zij politieke correctheid zoals door hen gedefinieerd, en hegemonie van een bepaalde mening in plaats van een pluralisme van ideeën."

De nieuwe Hongaarse wet "is niet in strijd met verheven idealen of Europese wetten," betoogde hij. Orbán, die volgend jaar voor verkiezingen gaat, zegt dat hij Hongarije wil bouwen op wat hij ziet als christelijk-conservatieve en traditionele gezinsprincipes.

Hongarije heeft nu een van de strengste LGTB-wetten in de EU, terwijl het zwaar katholieke Polen ook al beperkingen heeft opgelegd.

DUIZENDEN WOEDENDE EN OOK VERONTRUSTE HONGAREN VERZAMELDEN ZICH IN BUDAPEST NADAT DE ANIT-HOMOWET VAN ORBAN IN HET PARLEMENT WERD AANGENOMEN ZOGENAAMD OM PEDOFILIE TE BESTRIJDEN..

DOOR: STEFAN J. BOS