• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

President Biden pusht 'Nieuwe Wereldorde'

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 27 oktober 2022 - WASHINGTON - De Amerikaanse president Joe Biden is in de aanloop naar de tussentijdse verkiezingen onder druk komen te staan door te zeggen dat er "een nieuwe wereldorde" komt die door de Verenigde Staten moet worden geleid.

"Ik geloof dat we op een keerpunt staan in de wereldeconomie - niet alleen in de wereldeconomie, in de wereld. Dat gebeurt eens in de drie of vier generaties," zei Biden tegen topmanagers tijdens een zakenbijeenkomst eerder dit jaar in Washington D.C.
In videobeelden die door Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant zijn gezien en door een afschrift van het Witte Huis zijn bevestigd, verwees Biden ook naar eerdere oorlogen en andere crises om zijn pleidooi voor een nieuwe wereldorde te houden. "Zoals onlangs één van de topmilitairen tegen me zei tijdens een veiligheidsvergadering, zijn er tussen 1900 en 1946 60 miljoen mensen gestorven. En sedertdien hebben we een liberale wereldorde in het leven geroepen, wat lange tijd niet was gebeurd."

Biden voegde eraan toe: "Er zijn veel mensen gestorven, maar nergens,maar bij lange na niet zoveel als in deze chaos. Er komt een nieuwe wereldorde. in de buurt van de totale chaos. Er komt een nieuwe wereldorde. Wij moeten die leiden, en we moeten de rest van de vrije wereld hierin verenigen." Biden's gebruik van de uitdrukking "nieuwe wereldorde" is afgekeurd door critici. -Er zou een nieuwe wereldorde kunnen komen, en wij moeten die leiden, verklaart Joe Biden- schreef onafhankelijk journalist Drew Hernandez op het social media netwerk Twitter. "In het volle zicht vertelt Biden openlijk te luisteren naar de globalistische militaire adviseurs."

Liberale commentatoren zeiden dat uit de volledige toespraak van Biden bleek dat hij mondiale veranderingen besprak 'als reactie op de aanval van Rusland op Oekraïne.' Biden, zeiden ze, 'bevestigde niet "een één-wereld regering samenzweringstheorie.'
De krant USA Today concludeerde "dat historici en deskundigen" zeggen dat de term "nieuwe wereldorde" al "tientallen jaren" door politici wordt gebruikt om wereldwijde veranderingen tijdens een nieuwe periode in de geschiedenis aan te geven.

Terwijl de "nieuwe wereldorde" werd bestempeld als een complottheorie, heeft het World Economic Forum (WEF) de uitdrukking overgenomen om daarmee een gewenste verandering in de wereldeconomie te omschrijven. Het WEF, dat zichzelf omschrijft als een "Internationale organisatie gericht op samenwerking tussen de openbare en de particuliere sector," - heeft duidelijk gemaakt dat het streeft naar een door haar gewenste verandering van de wereldeconomie.

Een WEF artikel uit 2018 getiteld "We moeten samenwerken om een nieuwe wereldorde te bouwen. This is how we can do it" betoogt dat het Westen zich heeft verzet tegen een "verandering in de internationale orde." Het artikel, beoordeeld door Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant, beschuldigt het Westen van " onverbiddelijke ontkenning en tegelijkertijd hardnekkig vasthouden aan wat we hebben geërfd van de Koude Oorlog."

Het WEF schreef: "Het was vooral een visie waarin een gebrek aan alternatieven deze angst [voor het veranderen van de orde] aanwakkerde om de jaren negentig maar niet los te laten. Wat hieraan ten grondslag lag was de foutieve overtuiging dat de missie om de wereld vorm te geven door middel van in essentie westerse instellingen en normen "de verschillende volkeren een gevoel gaf van een gemeenschappelijke missie en een gezamenlijke woordenschat. Dit zal waarschijnlijk in de toekomst steeds minder gebeuren."

Het artikel benadrukte dat de ontkenning van het Westen is gebaseerd op "de noodzaak om een bepaalde manier van leven te verdedigen tegenover een andere" en stelde voor om landen als China als voorbeeld te nemen. "Die troebele [westerse] definitie was gekleurd met de principes van vrijheid, democratie en mensenrechten, maar er waren delen van het zogenaamde 'westerse blok' die helemaal niet binnen deze principes pasten," aldus het artikel.

"China daarentegen geeft er de voorkeur aan zijn groeiende internationale invloed te bevorderen en te temperen door te verwijzen naar 'samenwerking' en een 'win-win' benadering vanuit een globalistische visie," voegde het eraan toe. "China's gebruik van infrastructuur-voor-hulpbronnen leningen in Afrika, evenals het Samenwerkingsverband (BRI), zijn naar voren geschoven als een nieuwe regionale en globalistische 'win-win' strategie."

Sceptici vrezen dat de visie van het WEF de vrijheid wereldwijd verder kan beperken door de uitgifte van CBDC's ( Central Bank Digital Currencies) en het ontstaan van oost-west gewapende conflicten. De Nederlandse koningin Máxima werd deze maand door commentatoren bekritiseerd omdat zij in het openbaar CBDC's omarmde, waarmee regeringen de uitgaven van mensen zouden kunnen controleren.

Máxima, de speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA), was een keynote speaker op de recente jaarlijkse bijeenkomst van het IMF en de Wereldbank in Washington D.C.
"Máxima pleit openlijk voor het programmeerbare geld; macht bij centrale banken, zonder parlementaire verantwoording," betoogde de vooraanstaande Nederlandse financieel journalist Arno Wellens.

Toch leken de woorden van president Biden aan te geven dat er een nieuwe wereldorde op komst is, met of zonder de VS aan het hoofd van (datgene wat er nog van over is) de vrije wereld.